Carmen Dumitriu, om de radio şi lingvist, a murit

Directorul Muzeului de Istorie a Evreilor din România 'Şef Rabin dr. Moses Rosen', Carmen Dumitriu, a încetat din viaţă vineri, după o grea suferinţă, înmormântarea urmând să aibă loc duminică la Cimitirul Ghencea Militar, la ora 12,00, a anunţat Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România (FCER).

01 apr. 2016, 20:59
Carmen Dumitriu, om de radio şi lingvist, a murit

S-a stins din viaţă Carmen Dumitriu, om de radio şi lingvist, cercetător în domeniul lexicografiei şi al relaţiilor interculturale, informează Radio România Actualități.

Director al Muzeului de Istorie a Evreilor din România „Șef Rabin dr. Moses Rosen” din 2010, Carmen Dumitriu „s-a remarcat prin dăruirea și priceperea în dezvoltarea și modernizarea activității acestui așezământ cultural de mare importanță pentru viața comunității evreiești”.

Dintre realizările sale, FCER amintește: reinstalarea Muzeului de Istorie a Evreilor în clădirea Templului „Unirea Sfântă” din Capitală, deschiderea Pinacotecii FCER la 19 octombrie 2014.

„Carmen Dumitriu și-a pus semnătura și pe o serie de prestigioase manifestări culturale, dintre care amintim expoziția ‘Pictorițe evreice’, în cadrul evenimentului paneuropean ‘Femeia în iudaism’, aniversarea pictoriței Medi Dinu la împlinirea a 105 ani, manifestarea ‘Yidische Welt'”, se mai arată în comunicatul citat.

Pasiunea pentru jurnalism a determinat-o să nu renunțe la această profesie, realizându-și în mod regulat emisiunea proprie la postul „Radio Shalom”.

Carmen Dumitriu a fost vicepreședinte al Fundației „Academician Nicolae Cajal”.