Carnagiu pe şoselele din România, 50.000 de vitezomani au rămas fără permisul de conducere

Zeci de mii de permise reţinute în prima jumătate a anului. Aproape 50.000 de vitezomani au rămas pietoni în România. S-au strâns şi bani frumoşi din cele peste 770.000 de amenzi. Numărul accidentelor a scăzut, dar gravitatea lor a fost mult mai mare decât în anii precedenţi.

17 aug. 2016, 13:38
Carnagiu pe şoselele din România, 50.000 de vitezomani au rămas fără permisul de conducere

În primele şapte luni ale anului, poliţiştii de la Rutieră au avut numeroase acţiuni pe străzile din România, însă cu toate astea vitezomanii nu s-au speriat şi au călcat pedala de acceleraţie. În jur de 49.000 de şoferi au fost prinşi circulând cu viteză mult peste limita normlă şi au rămas fără permisul de conducere.

Potrivit România TV, alţi 772.000 de români au fost amendaţi pentru diverse greşeli în trafic.

Din punct de vedere a siguranței rutiere, a scăzut numărul accidentelor grave de circulație cu 4,8%, al persoanelor rănite grav cu 6,8%, însă a crescut cu 6% numărul persoanelor decedate în accidente rutiere.

Aceste acțiuni de amploare au fost desfășurate în perioadele cu trafic intens și pe arterele rutiere care prezintă risc crescut de accident.

Cifrele foarte mari arată cât de puţin se respectă regulile de circulaţie pe şoselele din România.

Doi oameni, un bărbat şi soţia sa însărcinată, şi-au pierdut viaţa în urma unui accident produs, duminică seară, pe Şoseaua Chitila din Capitală. Cele două persoane care au murit au fost lovite pe trecerea de pietoni. Mai mult, la spital a decedat şi şoferul vinovat de producerea accidentului.

Opt persoane au fost rănite, sâmbătă, într-un accident rutier petrecut în Vrancea. Trei maşini s-au ciocnit pe un drum judeţean, printre victime fiind şi un copil. Autorităţile locale au activat planul roşu de intervenţie, răniţii fiind transportaţi la spital.

De asemenea, mai multe accidente s-au produs, sâmbătă, pe Autostrada Soarelui, în drumul spre mare, informează România TV. Într-unul dintre accidente, petrecut la kilometru 95, trei maşini s-au ciocnit violent, iar o dubă s-a răsturnat pe şosea. O persoană a fost rănită şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. La câţiva kilometri depărtare au avut loc alte două tamponări.

În fiecare weekend, pe autostrada spre mare au loc tamponări în lanţ şi accidente grave din cauza turiştilor care gonesc să ajungă mai repede în vacanţa de la mare.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române pe 10 august s-au înregistrat 16 de accidente rutiere grave, în urma cărora 6 persoane au decedat, iar alte 18 au fost rănite grav. Principalele cauze generatoare ale evenimentelor au fost traversarea neregulamentară şi neatenția în conducere.

Pe 8 august s-au înregistrat 13 accidente rutiere grave, în urma cărora 2 persoane şi-au pierdut viaţa, iar 12 au fost rănite. Principalele cauze generatoare ale evenimentelor au fost neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, neacordarea priorităţii, pătrunderea pe contrasens și depășirea neregulamentară.

Tot luni în evidențele Poliției au mai fost înregistrate 9 accidente rutier grave, produse în data de 7 august 2016, în urma cărora 1 persoană a decedat iar 11 au fost rănite.

Duminică, 7 august 2016, s-au înregistrat 17 accidente rutiere grave, în urma cărora patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar 17 au fost rănite. Principalele cauze generatoare ale evenimentelor au fost neadaptarea vitezei la condiţiile de drum şi neacordarea priorităţii vehiculelor.