Carnea de pui din supermarket, pericol pentru sănătate

Carnea de pui vândută în supermarketuri poate fi un adevărat pericol pentru sănătate. Ultimele descoperiri ale specialiştilor britanici sunt alarmante. Carnea de pui vanduta pe rafturile supermarketurilor este plina de bacterii ce rezista aproape oricarui antibiotic.

18 ian. 2018, 15:00
Carnea de pui din supermarket, pericol pentru sănătate

Peste patru mii de probe de laborator, prelevate de la produsele din comert de catre inspectorii Ministerului Sanatatii, au scos la iveala aceasta situatie ingrijoratoare.

Romania nu este deloc in fara pericolului. Anual aducem in tara zeci de mii de tone de carne, iar numai in anul 2017, peste 120 de mii de tone au fost importate si date spre consum pe piata autohtona

Cu toate acestea, Romania se bazeaza pe o cantitate suficienta de carne de pasare produsa in tara, astfel ca importul este limitat. Numai 10 la suta din carnea de pasare existent in comert, provine din import, iar cea mai mare parte este adusa din tari precum Ungaria sau Polonia, astfel ca riscul de a mancar carnea de pasare din Anglia, despre care se spune ca ar fi injectata cu bacteria rezistente la antibiotic, este deocamdata destul de mic, potrivit stirilekanald.ro.