Cătălin Predoiu: Moţiunea a trecut cu 241 voturi, dar 15 au venit de la minorităţile naţionale

Cătălin Predoiu afirmă că alianţa PSD-ALDE a beneficiat de sprijinul parlamentarilor de la minorităţi pentru a trece moţiunea de cenzură. Acelaşi lucru l-a spus şi senatorul liberal Daniel Fenechiu.

21 iun. 2017, 12:09
Cătălin Predoiu: Moţiunea a trecut cu 241 voturi, dar 15 au venit de la minorităţile naţionale

„PSD-ALDE nu mai au majoritate. Moțiunea a trecut cu 241 voturi, dar 15 au venit de la minoritățile naționale. Jumătate plus unu înseamnă 233, ori votul de astăzi a demonstrat că PSD- ALDE nu mai dispun de 233 de voturi în Parlament. Pentru că, 241 minus 15 voturi de la minorități fac 226”, a scris Cătălin Predoiu pe Facebook.

„Pe Dragnea l-au salvat 12 deputati de la minoritatile nationale si 2 de la PMP”, a scris senatorul Daniel Fenechiu pe Facebook.

Moțiunea de cenzură „România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor” a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. S-au înregistrat 241 de voturi pentru și 10 împotrivă. Guvernul Grindeanu a căzut, majoritatea parlamentară urmând să propună un nou prim-ministru, pentru care să ceară acceptul preşedintelui Klaus Iohannis.