Cătălin Voicu a fost eliberat condiţionat

Cătălin Voicu a fost eliberat condiţionat. Decizia este una definitivă şi a fost luată de judecătorii Tribunalului Dâmboviţa. Fostul senator a ieșit din închisoare azi-noapte și a plecat acasă.

13 feb. 2016, 06:46
Cătălin Voicu a fost eliberat condiţionat

Fostul senator, Catălin Voicu, a apărut vineri în faţa judecătorilor de la tribunalul Dâmboviţa şi le-a cerut să fi eliberat condiţionat. Acesta a spus că are acest drept având în vedere faptul că a muncit în penitenciar, a scris lucrări ştiinţifice şi a executat trei ani din pedeapsă.

„Am muncit şi la wc-uri. Nu m-am dat în lături de la nicio muncă. Din prima zi de puşcărie am zis că muncesc orice. În penitenciar e mai josnic ca în evul mediu. Pentru unii ar părea umilitor ce am făcut eu”, a susţinut în faţa magistraţilor fostul parlamentar.

Cătălin Voicu fusese condamnat definitiv pe 22 aprilie 2013 la şapte ani de închisoare pentru fapte de corupţie.

Decizia judecătorilor de a-l elibera condiţionat pe fostul senator vine în plin scandal al deţinuţilor scriitori. Deşi procuroii considerau că Voicu trebuia să mai stea o perioadă în spatele gratiilor, judecătorii au decis să-l pună în libertate, informează România TV.

Cătălin Voicu a fost găsit vinovat pentru că a primit mită de la oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, pentru a interveni, prin intermediul fostului judecător de la instanţa supremă Florin Costiniu, la magistraţi şi poliţişti, pentru a obţine decizii favorabile în dosarele în care cei doi erau implica.

Citeşte şi