Câţi bani ar putea aduce la bugetul statului legalizarea prostituţiei şi traficul de droguri

Includerea în calculul PIB a unor activităţi ilegale, cu precădere traficul de droguri şi prostituţia, ca urmare a unor reglementări la nivelul UE, va creşte economia Marii Britanii cu 10 miliarde de lire sterline, estimează autorităţile de la Londra.

30 mai 2014, 10:13
Câţi bani ar putea aduce la bugetul statului legalizarea prostituţiei şi traficul de droguri

Biroul de statistică din Marea Britanie a estimat că schimbarea metodologiei de calculare a PIB, care va intra în vigoare din septembrie, va conduce la o revizuire retroactivă în creştere a PIB din 2009 cu 2,3%, sau circa 33 de miliarde de lire sterline (55 de miliarde de dolari), scrie ziarulevenimentul.ro.

Citeşte şi Captură uriaşă de droguri la Sibiu. Traficanţii cultivau plantele în ghivece

Autoritatea pentru statistică a estimat că activităţile ilegale, cu precădere prostituţia şi importul, producţia şi distribuţia de droguri, vor avea un impact de 10 miliarde de lire în revizuirea pozitivă a PIB. 

Citeşte şi Trei maramureşeni implicaţi într-o reţea de prostituţie infantilă, reţinuţi

Aproximativ 5,3 miliarde de lire sterline din această sumă reflectă impactul financiar al prostituţiei în economia britanică. Schimbările pregătite de statistica britanică fac parte dintr-o iniţiativă a UE de a alinia metodologia de calcul a statelor membre.