Cauze medicale care provoacă oboseala

Prima intrebare care trebuie sa-ti vina in minte: si totusi, daca nu vorbim doar despre oboseala si atat? Mai ales ca noi, toti, suntem tentati sa dam vina pe oboseala intr-o viata in care suntem vesnic ocupati si ne ramane atat de putin timp pentru relaxare. Si de cele mai multe ori, chiar despre asta este vorba.

04 dec. 2016, 07:22
Cauze medicale care provoacă oboseala

Daca te simti obosit, nu ignora acest lucru, spunandu-ti ca o sa treaca de la sine cu o ora de somn in plus, la noapte. Mai bine ia-ti o perioada de 2-3 saptamani pe care sa le dedici odihnei. Dormi mai mult, fii mai selectiv cu indatoririle de zi cu zi, bea mai multe lichide, fa o cura de multivitamine, fii mult mai atent la ce mananci (consuma hrana sanatoasa) si renunta complet la cofeina si alcool.

Daca simptomele de oboseala tot nu dispar, atunci inseamna ca ai nevoie de ajutor – spun specialistii americani. Oboseala cronica poate avea la baza mai multe motive medicale pe care trebuie sa le descoperi si sa le tratezi, pana nu se agraveaza si mai mult starea proasta.

Iata eventuale cauze care pot sta la baza unei stari de oboseala excesive:

1. Anemia

Este o afectiune specifica mai mult femeilor care depun eforturi fizice si intelectuale foarte mari si au o lipsa acuta de fier in organism. Oboseala care are la baza anemia este rezultatul absentei globulelor rosii din organism. Asta te poate face sa te simti slabit si sa ai sentimentul ca respiri greu. Anemia are la baza o deficienta de fier sau vitamine in organism, sau – in cazuri extreme – hemoragii interne, sangerari abundente, sau alte cauze care tin de zona bolilor cronice, precum artritele reumatice, cancerul sau deficiente ale rinichilor. Corpul femeilor are nevoie de surplus de fier in timpul perioadelor de ciclu menstrual (din cauza pierderilor de sange), dar si in timpul sarcinii.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO