Caz macabru la Viena: Cincizeci de imigranţi, morţi sufocaţi într-un camion

Aproximativ 50 de imigranţi au fost găsiţi morţi într-un camion parcat în apropiere de Viena. Cadavrele au început să miroasă, semn că oamenii erau morţi de mai multe zile. Potrivit autorităţilor ungare, camionul este înmatriculat în Ungaria.

27 aug. 2015, 12:09

Camionul era parcat lângă autostrada A4, iar primele informaţii arată că ei au murit sufocaţi. Nu se cunosc încă circumstanţele în care s-a produs această tragedie, potrivit România TV.

Cadavrele imigranţilor au fost găsite într-un camion care transportă produse alimentare. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din Austria a confirmat agenţiei Reuters că a fost găsit trailerul, dar nu a precizat care este numărul real al celor care au murit sufocaţi. Chiar dacă autorităţile ungare declarau că a fost implicat un şofer român, în cele din urmă s-a descoperit că aceste informaţii erau eronate. Poliția ungară cooperează cu cea austriacă pentru a da de urma șoferului.

Zecile de imigranți ale căror cadavre au fost găsite joi într-un camion frigorific abandonat pe o autostradă din Austria, nu departe de granița cu Ungaria, ar fi fost deja morți în momentul în care vehiculul a intrat în țară, între miercuri seara și joi dimineață, a anunțat poliția locală. În momentul în care o patrulă de poliție austriacă a găsit camionul frigorific, care s-a aflat miercuri la Budapesta și care avea logoul unei firme de carne de pasăre, pe sub ușa din spate se scurgeau fluide din cadavrele aflate în descompunere. Potrivit unui purtător de cuvânt al companiei slovace, camionul nu mai era în proprietatea acesteia.

Putem presupune că decesele au avut loc cu o zi și jumătate sau două zile în urmă„, a declarat, într-o conferință de presă, șeful poliției din landul austriac Burgenland, Hans Peter Doskozil, care a adăugat că numeroase indicii arată că refugiații erau deja morți când camionul a trecut frontiera.

Poliția din Austria și cea din Ungaria au deschis imediat o anchetă. Conform primelor elemente ale investigației, refugiații ar fi murit asfixiați.

Janos Lazar a criticat dur din nou Uniunea Europeană pentru că nu este capabilă să controleze intrarea imigranților pe teritoriul ei. ”Evenimentele din ultimele zile arată că UE este incapabilă să-și apere frontierele”, a declarat Lazar într-o conferință de presă.

Citeşte şi Angela Merkel, huiduită în Saxonia, de manifestanţii de la un centru pentru refugiaţi

Poliţia austriacă a informat că vehiculul a fost abandonat pe autostradă încă de miercuri şi a fost descoperit joi de către poliţişti. Oamenii au estimat numărul morţilor între 20 şi 50 de persoane. De asemenea, se pare că imigranţii par să fi murit cu câteva zile în urmă, deoarece cadavrele au început să se descompună.

Austria e una din ţările de tranzit ale sutelor de mii de imigranţi care au luat cu asalt sud-estul Europei în ultimele luni, ei mergând în majoritate spre Germania, Franţa şi Olanda.