Caz halucinat la Dâmboviţa: un copil în comă, refuzat de Ambulanţă după un accident rutier. DSU face verificări UPDATE

Un şofer care transporta la spital un copil aflat în comă după un accident rutier a primit de la Ambulanţa Dâmboviţa un răspuns halucinant. Operatoarea i-a spus că nu îl poate ajuta, pentru că nu are nicio ambulanţă disponibilă.

28 aug. 2018, 12:41
Caz halucinat la Dâmboviţa: un copil în comă, refuzat de Ambulanţă după un accident rutier. DSU face verificări UPDATE

UPDATE: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) anunţă că face verificări la Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa, privind modul de gestionare de către dispecer a unui apel făcut de un bărbat care preluase un copil rănit într-un accident.

„Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă s-a autosesizat în această situaţie şi a solicitat conducerii Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa verificarea tuturor aspectelor referitoare la acest caz, precum şi raportarea tuturor informaţiilor verificate”, arată reprezentanţii DSU.

De asemenea, conducerea DSU a dispus măsuri pentru constituirea comisiei de disciplină la nivelul SAJ Dâmboviţa pentru evaluarea modului de preluare şi gestionare a apelului de către dispecerul de serviciu, urmând ca aspectele constatate să fie făcute publice.

La doar o zi după un tragic accident produs în Dâmbovița, la Bolovani, apar detalii șocante! Imediat după ce patru frați s-au răsturnat cu mașina, în zonă au ajuns mai mulți cunoscuți ai copiilor. Unul dintre ei a sunat la 112 pentru a cere ajutor de la Ambulanță. Persoana care a sunat la serviciul de urgenţă susţine că abia la al șaselea apel un operator i-a răspuns.

Văzând că nu răspunde nimeni la 112, tinerii au luat copilul de 8 ani, rănit extrem de grav, l-au urcat în mașina personală și au demarat în trombă spre spitalul din Titu. Pe drum, tânărul a sunat în continuare la 112. Într-un final i s-a răspuns și i s-a făcut legătura la Ambulanță. Bărbatul i-a explicat operatoarei că transportă cu mașina personală un copil aflat în stare gravă cu hemoragie puternică și a cerut să i se trimită o ambulanță, pentru a-l prelua pe copilul în comă. Răspunsul operatoarei a fost șocant. „Duceți-l dumneavoastră la spital, noi nu avem nicio ambulanță disponibilă!”

Tânărul a fost nevoit să transporte copilul la spital.

Pe înregistrările făcute se aude cum se întreabă unul pe celălalt cum să oprească hemoragia micuțului. În cele din urmă, au ajuns la Titu, unde micuțul a fost preluat de medici, însă aceștia nu-i dau prea multe șanse de supraviețuire.