Un nou CAZ INCREDIBIL la un spital din Capitală. O femeie, în stare gravă după ce a primit o transfuzie greşită de sânge

O femeie este în stare gravă la spitalul CF 2 din București în urma unei transfuzii greșite de sânge. Soţul femeii a spus că nu e interesat să obţină despăgubiri din partea unităţii sanitare, ci vrea ca persoanele din spital care au greşit să nu mai pună mâna niciodată pe vreun pacient.

29 iul. 2016, 13:25
Un nou CAZ INCREDIBIL la un spital din Capitală. O femeie, în stare gravă după ce a primit o transfuzie greşită de sânge

Un nou caz de transfuzie greșită de sânge a apărut, de data aceasta, la Spitalul CF2 din București, au confirmat, pentru Mediafax, surse din Ministerul Sănătății. Este vorba de o femeie, care va fi transferată în curând la Spitalul Universitar, au spus sursele citate, precizând că starea femeiii este „destul de gravă”.

Soţul femeii a spus că nu e interesat să obţină despăgubiri din partea unităţii sanitare, ci vrea ca persoanele din spital care au greşit să nu mai pună mâna niciodată pe vreun pacient. Bărbatul a declarat că le cere medicilor să explice de ce i-au pus soţiei lui o altă grupă de sânge şi a precizat ca poate înţelege că aceştia au greşit, dar vrea să i se explice de ce au minţit, deşi ştiau din prima zi ce le-a spus soţia lui, trezită din anestezie, şi anume că are grupa 0 pozitiv, nu AB IV, cum i-au pus ei în transfuzie, scrie news.ro.

Citeşte şi Dosar penal după ce o femeie a murit la Spitalul de Arşi în urma unei transfuzii de sânge

Femeia a fost operată, marţi, la Spitalul CF2, de cancer în fază incipientă, iar informaţia privind transfuzia greşită ar fi fost comunicată medicilor chirurgi abia joi seară, când pacienta a avut o hemoragie puternică.

Bărbatul a mai spus că, din ce a înţeles, soţia lui nu a pierdut sânge în timpul operaţiei astfel încât să fie nevoie de transfuzie. El a precizat că cei doi medici care au salvat-o nu au mai plecat acasă şi au rămas să înţeleagă din ce cauză s-a produs acea hemoragie care nu putea fi oprită şi care venea din toate organele.

Medicii au făcut presiune pe asistente aproape brutal şi până la urmă una dintre ele a recunoscut„, a spus bărbatul.

El a adăugat că şefa secţiei ATI a spitalului CF2 a încercat să îl asigure că nu este nicio greşeală.

Doamna Georgica Vâlcoreanu a stat de vorbă cu mine în biroul managerului spitalului şi încerca să mă asigure că nu e nicio greşeală şi că prioritatea ei era să salveze pacienta„, a spus soţul femeii.

Bărbatul a adăugat că pe fişa medicală a soţiei sale a fost aplicată pastă albă în zona unde fusese scrisă greşit grupa de sânge AB IV. El a precizat că în spital se află inspectori de la Direcţia de Sănătate Publică, iar reprezentanţii secţiei ATI au refuzat să le prezinte acestora fişele medicale.

Starea soţiei în momenul de faţă este critică, am luat decizia să o mutăm la un alt spital, chiar dacă e riscantă mutarea, pentru că în momentul de faţă se pune problema lipsei de încredere. În momentul în care ai fost minţit trei zile şi am crezut toate relelele pământului, în momentul ăsta nu mai pot să o las aici, mai bine o las în stradă, cu siguranţă trece cineva şi îi dă un pahar cu apă„, a spus bărbatul.

Întrebat daca va da în judecată spitalul, soţul pacientei a spus că nu e interesat de bani, ci vrea ca persoanele din spital care au greşit să nu mai pună mâna niciodată pe vreun pacient. El a adăugat că i-a spus şefei secţiei ATI, Georgica Vâlcoreanu, că poate să înţeleagă că ea a dorit să facă orice pentru a o salva pe soţia lui, dar nu înţelege de ce, de marţi până joi seara, când s-au făcut presiuni asupra asistentelor să recunoască, nu a anunţat pe nimeni despre această greşeală.

La Spitalul CF2 s-au deplasat vineri reprezentanţi ai Inspecţiei Sanitare şi ai Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, pentru a investiga cazul, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu.

Acesta este al doilea caz raportat în sistemul medical în ultimele luni. O femeie a murit la Spitalul de Arși după o transfuzie sangvină greșită, iar o anchetă a autorităților a descoperit că unitatea de transfuzii a spitalului funcționa de peste un an de zile fără autorizare de funcționare.

Citeşte şi O femeie a murit la Spitalul de Arşi după ce i s-a făcut transfuzie de sânge cu grupa greşită. Reacţia spitalului