CAZ INCREDIBIL. O femeie din Timiş, plecată la muncă în Germania, „s-a trezit” divorţată

O femeie dintr-o localitate din Timiș trece printr-o situație incredibilă. Plecată la muncă în Germania, aceasta "s-a trezit" divorțată. Actele și semnăturile au fost falsificate de o funcționară din cadrul Primăriei Moravița, cunoștință cu soțul femeii.

07 nov. 2016, 07:26
CAZ INCREDIBIL. O femeie din Timiş, plecată la muncă în Germania, „s-a trezit” divorţată

Dorina Zăgrean era căsătorită cu soțul ei de 25 de ani, din 1991, și locuiau în localitatea Moravița. Au împreună un copil de 24 de ani, iar de la începutul lui 2015 femeia a plecat la muncă în Germania. Avea grijă de bătrâni, iar acasă ajungea o dată la ceva timp. Relația cu soțul, povestește femeia, a început să scârțâie, însă nici măcar o secundă nu s-a putut gândi ce va urma, scrie aradon.ro.

„În iulie anul acesta, în timp ce femeia era plecată din țară, soțul ei a luat legătura cu o funcționară publică de la Primăria Moravița, ofițer de stare civilă. Se cunoșteau și a rugat-o pe angajata primăriei să îl ajute cu divorțul. Totul însă fără ca soția bărbatului să bănuiască ceva. În luna iulie, bărbatul a depus actele pentru divorț la Primăria Moravița, iar de acolo dosarul a fost preluat de funcționară. Femeia a întocmit toate documentele necesare, a semnat chiar în numele ambilor soți și a eliberat certificatul de divorț în aceeași zi în care a fost depusă cererea. Asta deși legea prevede că între întocmirea celor două documente trebuie să treacă 30 de zile. Falsul a fost descoperit de Dorina Zăgrean în momentul în care s-a întors de peste hotare”, povestește avocatul acesteia, Călin Stăiculescu.

Femeia a sesizat imediat organele competente, iar funcționara de la primărie a fost luată la întrebări. A recunoscut în fața polițiștilor și procurorilor că ea a fost cea care a completat actele și chiar a semnat documentele în numele celor doi soți.

Anchetatorii au pus în mișcare acum urmărirea penală pe numele ei sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual și uz de fals. De asemenea, Dorina Zăgrean s-a constituit parte civilă în proces și a decis să ceară daune de 10.000 de euro.

CIteşte şi O femeie a fost părăsită la câteva zile de la nuntă, după ce soţul a văzut-o nemachiată. „M-ai înşelat cu cosmetice în exces…”