„HORROR” în Germania: Un infirmier a ucis 97 de pacienţi, „din plictiseală”

Infirmierul german Niels Hogel a recunoscut, în faţa anchetatorilor, că a ucis, "din plictiseală", 97 de pacienţi. Procesul în care el este acuzat de aceste crime va începe în 30 Octombrie. Acest caz este unic în istoria judiciară a Germaniei, a anunţat, vineri, jurstiţia germană.

16 mart. 2018, 19:54

Judecătorii germani au stabilit 24 de zile de audieri în  cazul infirmierului ucigaş în serie, care se vor desfăşura până în 17 mai 2019, se arată într-un comunicat al Parchetului din Oldenburg (în Nordul Germaniei), acolo unde va fi judecat criminalul, a mai precizat Parchetul.

Infirmierul a fost deja condamnat la închisoare pe viaţă pentru decesul a şase bolnavi. Niels Högel, în vârstă de 41 de ani, este acuzat, în total, de 62 de ucideri comise în spitalul din Delmenhorst şi de 35 de ucideri în cel din Oldenburg – acestea fiind cele două spitale în care el a lucrat în perioada 1999 şi 2005, potrivit Belga.

Potrivit anchetatorilor, infirmierul îşi injecta pacienţii – de regulă, persoane bătrâne- cu supradoze de medicamente pentru a le aduce în pragul morţii din dorinţa de a-şi etala apoi competenţele în materie de resuscitare în faţa colegilor şi şefilor lui, dar şi pentru faptul că acest lucru îl făcea săi piară plictiseala.

Citeşte şi Diaconul Morţii, infirmierul belgian care a provocat moartea a 20 de persoane

Scandalul a izbucnit  în 2005, când infirmierul a fost surprins de unul dintre colegii lui că se pregătea să îi administreze unui pacient un medicament neprescris de medic, într-o clinică din Delmenhorst.

După acest incident, în 2008, infirmierul a fost condamnat pentru prima oară pentru tentativă de omor. Ancheta a fost reluată în ianuarie 2014, după ce el a recunoscut că a mai ucis 50 de pacienţi.

Ulterior, infirmierul a recunoscut în faţa unui psihiatru că a comis 30 de ucideri, dar şi 60 de tentative de asasinare a bolnavilor pe care îi avea în grijă în clinicile în care a lucrat.