Diaconul Morţii, infirmierul belgian care a provocat moartea a 20 de persoane

Publicat: Marţi, 23 Ianuarie 2018 15:00 // Actualizat: Marţi, 23 Ianuarie 2018 15:00 // Sursa: romaniatv.net

Un fost infirmier şi diacon dintr-o dieceză din Flandra a recunoscut marţi, în prima zi a procesului său de la Bruges, în nordul Belgiei, că a provocat moartea a 10-20 de persoane, informează presa belgiană.

Este pentru prima dată când Ivo Poppe, supranumit ''diaconul morţii'' de către presă şi judecat începând de luni la Bruges pentru ''cel puţin zece'' asasinate, a oferit public o estimare a numărului său de victime.

Au existat "între 10 şi 20, maximum 20. Este aproximativ (...) Dar e cam de acest ordin de mărime", a răspuns acuzatul în cadrul primului interogatoriu pe fond derulat de preşedintele instanţei. "Am vrut să îi scap de suferinţe. Aceşti oameni nu mai trăiau", a spus Ivo Poppe, exprimându-şi regretele. "Astăzi, aş apela la o echipă de îngrijire paliativă", a subliniat el, potrivit Agerpres.

Majoritatea victimelor erau persoane în vârstă, la finalul vieţii, prin urmare el a decis singur să pună capăt suferinţelor fizice sau psihice, când lucra ca infirmier într-un spital din Menen (vest), în apropiere de frontiera cu Franţa. Le administra valium sau le injecta aer în vene.

Ivo Poppe a fost angajat timp de circa 20 de ani în acest spital, în anii '80 şi '90, însă a continuat să intervină ca vizitator pastoral până în 2011, după ce a fost numit diacon de Wevelgem în 1996. Pe parcursul anchetei, care a vizat o listă de cel puţin 50 de decese suspecte, el a recunosc că a pus capăt suferinţelor în cazul a doi pacienţi şi patru apropiaţi, printre care propria mamă, însă a negat ''asasinatele'' de care era acuzat, ionformează Agerpres.

Citeşte şi Surpriză uriaşă, s-a aflat de ce a murit Dolores O'Riordan, solista The Cranberries

Soţ şi tată a trei copii, acest bărbat în prezent în vârstă de 61 de ani a fost arestat şi încarcerat în mai 2014, după ce justiţia a fost informată în legătură cu mărturisirile sale către psihiatru, conform cărora el ar fi "eutanasiat activ zeci de persoane".

Luni, el a explicat contextul mărturisirilor făcute psihiatrului, consultat la sfaturile soţiei sale. "Am vrut să mă ajute în legătură cu coşmarurile mele. Aveam mare nevoie de o terapie. De aceea am vorbit de zeci de cazuri, a fost o exagerare deliberată", a afirmat acuzatul.

Procesul, în cadrul căruia vor fi audiaţi aproape 80 de martori, ar urma să dureze două săptămâni. Ivo Poppe riscă închisoarea pe viaţă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
07 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H