Caz şocant la Spitalul Colţea. Medici electrocutaţi în sala de operaţie UPDATE

Medicul Marian Stamate, de la Spitalul Colţea, s-a electrocutat joi în sala de operaţie în timpul unei intervenţii chirurgicale.

28 iul. 2016, 11:26
Caz şocant la Spitalul Colţea. Medici electrocutaţi în sala de operaţie UPDATE

UPDATE: Conducerea Spitalului Colţea din Capitală a demarat o anchetă internă după ce un medic, un rezident şi un pacient au fost electrocutaţi în sala de operaţii, toţi fiind în stare bună în prezent.

„Noi avem o anchetă internă pentru a vedea motivul, care sunt măsurile care trebuie luate. În mijlocul unei operaţii, un electrocauter din sala de operaţii ORL a făcut un scurtcircuit care a electrocutat doctorul, rezidentul şi pacientul. Pacientul e bine, a ieşit din operaţie, rezidentul şi doctorul sunt bine”, a spus managerul unităţii medicale, Anca Lupu.

Medicul a folosit un dispozitiv medical defect, un electrobisturiu care trebuie folosit în timpul operației. De asemenea, au mai fost afectaţi şi o asistentă şi medicul rezident care se afla în sală, dar şi pacientul care era pe masa de operaţie. Pacientul era un bărbat în vârstă de 60 de ani, care trebuia să fie operat de o tumoare canceroasă sub limbă.

Doctorul Stamate, care a fost la un pus de moarte, este acum este internat la secția de Terapie Intensivă și se află în stare stabilă.

Conform unur surse de la Colţea, în urmă cu 3 luni, medicul Stamate a trecut print-un incident similar cu un instrument medical similar.