Cazul copilului trimis să moară acasă a ajuns la Colegiul Medicilor

Familia copilului care a murit la trei zile după ce a fost consultat la Spitalul de Pediatrie din Ploieştinu reuşeşte să înţeleagă de ce Ionuţ a fost trimis acasă, deşi era clar că starea lui era foarte gravă. Oamenii au făcut plângere la Colegiul Medicilor şi speră să li se facă dreptate.

16 oct. 2015, 15:48
Cazul copilului trimis să moară acasă a ajuns la Colegiul Medicilor

Rudele îşi aduc aminte că doctoriţa le-a spus că băieţelul de 12 ani e balonat, în timp ce el de fapt avea ulcere perforate şi a făcut peritonită.

Băiatul ar fi împlinit 12 ani pe 29 octombrie, însă, în loc să-l sărbătorească familia se pregăteşte acum să-l înmormânteze.

Rudele vor să li se facă dreptate iar cei vinovaţi de moartea copilului să plătească. Oamenii au făcut deja plângere la Colegiul Medicilor pe numele doctoriţei care l-a trimis să moară acasă.

Citeşte şi Un copil de 12 ani a murit la 3 zile după ce a fost consultat la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti

„Doamna doctor să nu mai profeseze în acel spital. Copilul trebuia internat de urgenţă, a plecat de acasă cu vărsături, cu dureri de stomac, cu temperatură şi cu frisoane. Şi dânsa spune că avea tensiunea bună, nici măcar nu i-a luat tensiunea”,spune mătuşa copilului.

Între timp, şi conducerea spitalului în care a fost consultat Ionuţ a început o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat de fapt cu micuţul.

„Consiliul medical analizează ceea ce s-a întâmplat, dacă s-au respectat procedurile, dacă medicul a acordat îngrijirile conform simptomelor cu care pacientul s-a prezentant”, a declarat Cătălin Vişean, managerul Spitalul de Pediatrie Ploieşti

Ionuţ a fost dus la spital sâmbătă când se simţea foarte rău.b Acesta avea dureri de burtă cumplite, însă doctoriţa care l-a consultat l-a trimis acasă după ce i-a dat o reţetă şi i-a prescris un regim alimentar. Marţi, copilul a murit chiar sub ochii bunicii sale. În urma necropsiei a ieşit la iveală că băiatul era grav bolnav. Acesta a făcut un şoc toxic după o peritonită cauzată de nişte ulcere perforate.