Ce înseamnă un turneu de poker cu premii „garantate”?

Reglementarea pokerului in Romania a venit dupa o lunga perioada neagra, apoi gri, pentru ca incepand cu anul acesta pokerul sa cunoasca o crestere masiva de popularitate in randul celor care pana acum il ocoleau pentru a nu intra in conflict cu restrictiile legale.

RomaniaTV.net
20 nov. 2015, 12:38
Odata cu aceasta crestere a interesului, la mesele de joc apar si „pestii”. In limbajul de specialitate, acestia sunt jucatori incepatori, inca nepriceputi dar care insa isi imagineaza ca stiu sa joace perfect si daca nu ar avea ghinion ar fi cei mai buni jucatori de poker din lume.
 
Pentru a nu va incadra in aceasta categorie in cazul in care va decideti sa jucati poker, aveti multi pasi de parcurs, insa cel mai important este sa invatati bine regulile si sa le aplicati cu prudenta. La fel de important este ca, atunci cand intrati in aceasta fascinanta lume, sa fiti la curent cu termenii si conceptele care se vehiculeaza.
 
Astazi incercam, foarte pe scurt, sa va familiarizam cu ideea de „turneu de poker”. Conceptul este simplu: se aduna taxele de participare de la mai multi jucatori, se joaca poker, jucatorii sunt eliminati succesiv si fondul de premii adunat se imparte unui numar restrans de supravietuitori. De regula, ultimii 10% ramasi in turneu incaseaza premii. Evident ca premiile nu sunt egale, ci se repartizeaza crescator, locului 1 revenindu-i marele premiu.
 
Ce inseamna insa un turneu de poker cu premii „garantate”?

Organizatorul poate decide sa creeze un fond de premii pe care il va plati indiferent de numarul de participanti.
Ca o paranteza exemplificatoare, trebuie sa recunoastem aici ca am scris acest articol cu gandul la cel mai mare festival de poker organizat vreodata in Romania: winmasters Poker Open ce va avea loc intre 13 si 21 decembrie la Bucuresti. Vom folosi acest exemplu pentru a explica ideea de „garantie”. Turneul principal din cadrul festivalului are o taxa de intrare de 550 euro iar turneul are „premii garantate de 400.000 euro”! Aceasta inseamna ca, chiar daca in turneu vor intra doar – sa spunem – 100 de jucatori aducand fondul de premii doar la circa 50.000 de euro, organizatorul va imparti ultimilor 10% nu mai putin de 400.000 euro.
De unde va scoate acesti bani? Simplu, din propriul buzunar. Garantarea unui turneu este un risc pentru organizator, insa este si un minunat instrument de atragere a jucatorilor. Un turneu garantat da jucatorului siguranta ca va juca intr-un turneu cu premii mari. De pilda, castigatorul turneului principal – „Main Eventul” – de la winmaster Poker Open (WPO) va incasa undeva intre 80.000 si 100.000 euro! Sa ne amintim aici cat a platit acesta pentru a participa: doar 550 euro…
 
… si nici atat! Acest turneu are o lunga serie de sateliti de calificare online (pe winmasters.com) si in diverse cluburi de poker, unde, cu sume plecand de la cativa centi sau chiar de la zero, sau de la doar 100 de Ron in cluburi, oricine poate obtine biletul de 550 de euro pentru turneul principal ce va incepe pe 16 decembrie in Cupola World Trade Center.
 
Pentru amatorii de un poker „live” dar si pentru cei care vor sa invete ieftin iata data si locul satelitilor de calificare pentru WPO 2015:
 
22 noiembrie, ora 17:00: Valcea, Clubul Gamespot
30 noiembrie, ora 17:00: Bucuresti, All-in Poker Club
3 decembrie, ora 18:00: Sibiu, Clubul Gamespot 
7 decembrie, ora 18:00: Constanta, clubul Poker Max