Ce limbi străine trebuie să înveţe copilul tău, pentru a avea viitorul asigurat. Cum arată Top 3

Învățarea limbilor străine este esențială pentru dezvoltarea copilului dumneavoastră. Potrivit unui studiu recent, în plus față de limba engleză, franceza, germana și mandarina va juca un rol important în economia mondială, în viitor.

03 ian. 2018, 18:56
Ce limbi străine trebuie să înveţe copilul tău, pentru a avea viitorul asigurat. Cum arată Top 3

Din punct de vedere istoric, răspunsul la întrebare ar fi limba spaniolă, având în vedere numărul mare de țări în care se vorbeşte, pe aproape toate continentele, dar cercetările recente se concentrează pe limba germană, pe mandarină și pe franceză, scrie The Independent.

Studiul a fost realizat de Centrul Britanic pentru Cercetare Economică și Afaceri, în parteneriat cu Aeroportul Heathrow,din Londra. Au fost vizaţi 2.001 de părinți cu copii sub vârsta de 18 ani, în paralel fiind făcut un sondaj printre 500 de lideri de afaceri din Marea Britanie.

Aproximativ 45% dintre părinți au spust că odraslele lor nu vorbesc o a doua limbă, în timp ce 19% au spus că nu vor ca aceştia să învețe o nouă limbă. Unul din zece părinți a spus că fiii şi fiicele lor au considerat că învăţarea unei limbi străine este prea dificilă.

De asemenea, studiul a arătat că franceza, germana și mandarina sunt cele trei limbi pe care copiii ar trebui să le învețe astăzi pentru a se bucura mai bine de viața lor peste 10 ani. Este de aşteptat ca în 2027 competenţele lingvistice să creeze 500 de miliarde de lire sterline.