Ce PUBLIC ONLINE are Victor Ponta. Rezultatele unei analize privind popularitatea premierului

Pagina de Facebook a lui Victor Ponta este urmărită mai mult de bărbaţi, premierul fiind mai popular în rândul celor cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani, relevă o analiză realizată de site-ul politicscan.ro. Publicul premierului este totuşi mai scăzut în rândul tinerilor, dar este unul educat. Din punct de vedere al profesiei, publicul lui Ponta provine cel mai mult din domeniul managementului.

06 oct. 2015, 16:47
Ce PUBLIC ONLINE are Victor Ponta. Rezultatele unei analize privind popularitatea premierului

Victor Ponta este unul dintre cei mai importanți jucători din mediul online românesc, având o prezență reprezentativă în social media căreia echipa sa de comunicare acordă o atenție deosebită, se arată în analiza privind audienţa online a premierului, din 23 septembrie 2015.

Conform analizei, există un interes ușor mai crescut al publicului masculin (52%) față de cel feminin (48%), constatând o abatere de 2% față de distribuția publicului românesc de Facebook de 51/49% în favoarea bărbaților.

Astfel, publicul lui Victor Ponta este mai bătrân decât media Facebook, înregistrând un interes mai scăzut în rândul tinerilor, în special publicul feminin 18-24 ani, acesta crescând odată cu vârsta, ajungând în segmentul 45-64 ani să fie substanțial mai crescut față de medie. Excepție face în acest moment publicul masculin 18-24 ani care prezintă o valoare puțin peste medie,

Totodată, Victor Ponta este mai popular în rândul bărbaților tineri (18-34 ani), în segmentul 35-44 distribuția fiind egală 27/26%, pentru ca pentru publicul matur (45+) să reprezinte un interes mai crescut pentru publicul feminin.

În ceea ce privește distribuția pe orașe, cea mai ridicată audiență se înregistrează în București 27%, urmat de celelalte orașe importante ale țării, Timișoara 5%, Iași și Constanța cu 4%, Cluj, Craiova, Galați și Brașov cu câte 3%.

Audiențele sunt în media locală, singura excepție fiind Clujul, unde Victor Ponta înregistrează un interes mai scăzut fața de medie.

Din punct de vedere al educației și stării civile, publicul online al lui Victor Ponta este unul educat, peste 69% fiind absolvenți de învățământ superior, urmat de 25% studii medii și de doar 6% studii primare.

 

În cazul stării civile, distribuția este semnificativ modificată, înregistrând un plus de 15 procente față de medie în rândul publicului căsătorit, și scăderi de 6-7% în cazul celor care au declarat că sunt singuri sau într-o relație.

Din punct de vedere al formării profesionale, se constată creșteri ușoare față de medie în domeniul managementului, al entertainmentului, în domeniul IT și cel medical, și scăderi ușoare în cel al vânzărilor, cel administrativ și în cel productiv.

Cei care urmăresc activitatea online a actualului premier, sunt de asemenea interesați de următoarele personalități/branduri:

Partid politic: USL
Emisiuni TV: La Ordinea Zilei, Biziday la Digi24, Sinteza zilei
Politician: Adrian Năstase, Mircea Geoană, Crin Antonescu
Jurnalist: Mihai Gâdea, Radu Tudor, Răzvan Dumitrescu
Post TV: Antena 3, B1, Digi24
Scriitor: Corneliu Vadim Tudor
Cântăreți: Nicolae Furdui Iancu, Angela Gheorghiu, Julio Iglesias, Fuego
Redactor știri: Andreea Berecleanu
Persoane publice: Gabriela Firea, Mircea Badea, Sorin Oprescu, Iuliana Tudor
Sportivi: Simona Halep, Andreea Răducan
Ziare/publicații: Sănătate BZI, Ziare.com, Știripesurse.ro, Avocatul.net, Adevărul