Ce se întâmplă dacă te uiţi noaptea în oglindă. Cele mai ciudate 10 superstiţii romaneşti

Superstiţiile au apărut cu multe secole în urmă, atunci când strămoşii noştri încercau să explice prin cunoştinţele pe care le aveau atunci circumstanţe misterioase sau diverse evenimente. Atunci când știința era în incapacitate de a explica anumite fenomene, superstiția intervenea pentru a acoperi locul datorat explicațiilor.

22 nov. 2017, 12:55
Ce se întâmplă dacă te uiţi noaptea în oglindă. Cele mai ciudate 10 superstiţii romaneşti

1. Când te muţi la casă nouă, dacă nu ai cocoş nu este bine. Trebuie să-ţi cumperi cocoş pentru că acesta când cântă alungă dracii din curte. Este foarte puțin probabil ca cocoșul să aibă treabă cu dracii. Această superstiție s-a născut din dorința oamenilor de a avea un cocoș în orice gospodărie. Uneori cocoşii cânta și noaptea și probabil de aici s-a născut ideea că ar alunga dracii din ogradă. 

Citeşte şi Nu planta niciodată UN BRAD lângă casă! Este de rău augur

2. Să nu te uiţi noaptea în oglindă.

Această superstiție se trage dintr-o legendă slavă care susține că oglinda este poarta celor două lumi, cea în care trăim noi și lumea de dincolo. Noaptea această poartă se deschide și dacă privești oglinda este posibil să vezi ceea ce se petrece acolo, fapt pentru care repercusiunile vor fi pe măsură. O superstiţie românească care îi ferește pe oameni să privească noaptea o oglindă. Probabil că atunci când aprinzi lumina în baie această superstiție devină nulă.

3.Lumânările trebuie tămâiate înainte de a fi aprinse.

Lumânarea este un simbol şi o jertfă, (simbolizează lumina dumnezeiască pe care o dorim şi în viaţa aceasta, şi în viaţa viitoare şi este şi o jertfă adusă lui Dumnezeu). Se tămâie icoanele, se tămâie prin casă, dar n-am mai pomenit să tămâiem lumânările.

4.Femeia gravida să nu se uite la pisică deoarece va naşte copilul păros.

5. Să nu-i tai copilului unghiile când este mic pentru că apoi când se va face mare va fi hoţ.

Dacă nu tăiem unghiile copilului când este mic, s-ar putea să se zgârie pe faţă, se poate lovi cu unghiile în ochi, şi atunci vom regreta faptul că plecăm urechea la învăţăturile greşite ale unora. Obiceiurile nu se moştenesc, ci se învaţă, Iisus spunea că sluga va face ce vede stăpânul făcând, iar copilul va face ce fac părinţii.

Citeşte şi Cele mai frumoase tradiţii din Postul Crăciunului. Iată de ce se spală toată vesela cu cenuşă

6. În Săptămâna Patimilor nu avem voie să spălăm.

7. Să nu duci gunoiul din casa lunea şi nici după ce se Iasă întunericul.

Pe vremea Mântuitorului zilele nu aveau nume, ci se numărau (întâia, a doua, a treia, etc). Într-o singură zi era oprită munca, în ziua Domnului. Anumite persoane au adăugat unele restricţii, pentru că nu aveau dumnealor chef să facă acea lucrare lunea sau mai pe înserat.

8. Dacă vrei să blestemi pe cineva care ţi-a făcut rău trebuie să mergi la „Biserica Neagră” şi să-ţi facă preotul o „slujbă întoarsă”.

9. Când îţi iese preotul în cale îţi merge rău.

10. Femeia gravida nu are voie să intre în biserică.