Cea de-a 15-a ediţie a concursului LicArt şi-a desemnat câştigătorii: „E timpul să încurajăm frumosul din tineri!”

S-a încheiat cea de-a 15-a ediție a celui mai mare concurs de arte pentru liceenii din România, LicArt, condus de jurnalistul și scriitorul Radu Herjeu. Ca în fiecare an, finaliștii celor două secțiuni, Poezie și Fotografie, au petrecut o săptămână în Tabăra de Creație din București. Aici, utilul s-a lăsat împletit cu plăcutul, la numeroasele workshopuri susținute de poeții Simona Popescu, Răzvan Țupa și Sorin Despot, și fotografii Daniel Mihăilescu, Francisc Mraz, Cristian Munteanu și Vlad Eftenie, în cele câteva excursii tematice și în numeroasele concursuri interdisciplinare.
Iulian Tudor
05 sept. 2016, 10:16
Cea de-a 15-a ediţie a concursului LicArt şi-a desemnat câştigătorii:

La finalul taberei au fost anunțați și câștigătorii actualei ediții LicArt.

La fotografie, cele 3 premii, în valoare de 1500 de lei fiecare (sponsorizate parțial de Fotohobby), au mers la Raul Craioveanu (Drăgășani) – fotografie alb-negru, Bogdan Ionuț Anghel (București) – fotografie portret, Alexandru-Sabin Husariu (Tulgheș) – fotografie diversă.

La poezie, premiul I (1500 de lei) a revenit lui Petruț Dinu (Buzău). El a fost urmat pe podium de Codruța-Irina Corocea (Câmpulung Moldovenesc) (premiul II – 800 de lei) și Bogdan Constantin Enache (Pașcani) (premiul III – 500 de lei).

Găsiți toate creațiile premiate pe site-ul www.licart.ro

Marile Jurii la cele două secțiuni au fost formate din personalități marcante din domeniile respective: poeții Simona Popescu, Răzvan Țupa, Radu Vancu și criticul Paul Cernat, respectiv fotografii Dinu Lazăr, Radu Sigheti, Vadim Ghirdă, Vlad Eftenie și Bogdan Panait.

La ediția a 15-a a LicArt s-au înscris 792 de liceeni la secțíunea Fotografie și 827 la Poezie. Valoarea totală a premiilor (neincluzând Tabăra) a fost de 12.000 de lei.

Au mai fost alături de noi Primăria Generală a Capitalei, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Universitatea Politehnică București, West Gate Studios și Bioderma.

LICART, cel mai mare concurs din Romania e pe cale sa devina una dintre cele mai puternice miscari culturale din tara. De 15 ani, zeci de mii de liceeni au avut oportunitatea de a-si masura fortele artistice, de a-si arata talentul si de a fi apreciati de personalitati remarcabile.

LICART a stimulat simtul artistic al multor tineri, nu doar prin organizarea celui mai mare concurs de acest gen, prin oferirea la finalul fiecarei editii a unor premii deosebite sau a posibilitatii de a participa la work-shop-uri sustinute de profesionisti, dar, in primul rand, prin faptulul ca ofera an de an posibilitatea ca o noua generatie sa fie integrata in Familia LicArt.

In aceasta perioada dificila, LICART ramane printre prea putinele spatii de afirmare a valorii, in care tinerii se pot exprima, pot comunica, pot fi recunoscuti si intelesi.

LICART este organizat de CLUBUL NOUĂ NE PASĂ, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Colosul britanic care deschide o fabrică nouă în România. Vrea să facă rapid un produs militar. Vor fi multe locuri de muncă
Capital.ro
Este interzis peste tot în România. Legea a fost modificată astăzi, 28 mai
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Anunțul momentului pentru românii care împrumuturi în LEI la bancă
Adevarul
Indignare mondială după atacul israelian de la Rafah. Premierul cataloghează atacul drept o „greșeală tragică”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Revoltă în Rusia, în curând. Previziuni grave pentru Putin
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Gabriela Lucuțar divorțează! Regina Întunericului și soțul ei au de împărțit o avere de 2,7 milioane de euro
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Ce pensie va avea un român după 40 de ani de muncă. Daniel Baciu a anunțat creșteri spectaculoase de la 1 septembrie 2024
Capital.ro
Reguli pentru toți românii. Trebuie să aibă neapărat buletin. Este OBLIGATORIU
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, sărbătorite pe 13 iunie în 2024: Tradiții și simboluri creștine pe care fiecare credincios ar trebui să le respecte
MediaFlux
TRAGEDIE în ROMÂNIA! A fost găsită MOARTĂ
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'