Cea mai periculoasă căţărare. A urcat un perete vertical de 900 de metri fără nicio protecţie VIDEO

Alex Honnold (31 ani) a devenit zilele trecute primul om din lume care a escaladat peretele vertical granit El Capitan din Parcul Național Yosemite (SUA) fără coardă și alte echipamente de siguranță.

07 iun. 2017, 16:52
Cea mai periculoasă căţărare. A urcat un perete vertical de 900 de metri fără nicio protecţie VIDEO

Alex Hannold a ajuns în vârful lui El Capitan după o ascensiune de 3 ore și 56 de minute. Pe parcursul periculoasei căţărări el nu s-a folosit decât de o pungă plină cu pudră de talc, pentru a-și îmbunătăți priza mânilor pe granit.

Pentru a-și pregăti ascensiunea, tânărul a escaladat de mai multe ori peretele vertical folosindu-se de coardă, spre a cunoaște traseul și a efectua marcaje cu cretă (referitoare la cele mai bune prize), pentru ca ascensiunea liberă, fără coardă, să îi fie mai ușoară. Oricum, Alex a intrat în atenția oamenilor de știință, care vor să afle cum de reușește să își gestioneze temerile ce i-ar paraliza de îndată pe alți indivizi și care ar mai vrea să știe și dacă creierul său resimte sentimentul de teamă într-o manieră asemănătoare celorlalți oameni.

El Capitan este o formațiune verticală de stâncă din Parcul Național Yosemite. Giganticul monolit de granit are 900 de metri de la bază până la vârf, de-a lungul celei mai înalte fețe.