Ceaiul care îți stimulează imunitatea

Cea mai cunoscută plantă folosită în scop medicinal și terapeutic ce poate susține buna activitate a întregului organism indiferent de anotimp.

RomaniaTV.net
08 aug. 2017, 07:39
Ceaiul care îți stimulează imunitatea

Mușețelul, căci despre el este vorba, are o aromă deosebită ce poate ameliora foarte multe probleme de sănătate.

Însă înainte de a te apuca să consumi un produs fie el și plantă este indicat să acorzi o atenție sporită indicațiilor și contraindicațiilor sale, deoarece și în cazul mușețelului sunt câteva.

Cel mai bun pansament

Se bucură de puteri curante, mai ales că dispune de o mare cantitate de antioxidanți fiind totodată un bun hidratant pentru pielea ta.

Accelerează procesul de vindecare a rănilor și poate fi folosit și ca dezinfectant.

Menține culoarea părului

Dacă ai o podoabă capilară de culoare aurie naturală, te poți folosi de infuzia de ceai de mușețel pentru a-ți menține strălucirea părului și chiar pentru a-l mai deschide treptat cu un ton maxim două.

Poți alege să îl folosești  la final ca să îți clătești doar părul cu el sau să îl adaugi în cada de baie și astfel să se bucure tot corpul de beneficiile sale.

Uită de spasme și crampe

Lista de beneficii continuă cu proprietăți antispasmodice și antiinflamatoare care pot calma atât durerile de stomac, crampele intestinale cât și durerile menstruale.

Mai mult de atât în cazul în care te confruți cu probleme precum balonarea, constipația, colonul iritabil sau greață, o cană de ceai de mușețel este tot ce ai nevoie pentru a le trata.

Substanțele sale active au capacitatea de a relaxa mușchii uterului, motiv pentru care în sarcină este total contraindicat consumul său.

Stimulează imunitatea

Consumul periodic de ceai de mușețel îți va proteja organismul de infecții, răceală, va calma și preveni tusea sau răgușeala.

Este un bun antibacterian cu multe întrebuințări terapeutice. Poți să înlocuiești medicamentele pentru a trata veșnica migrenă cu un ceai de mușețel, consultă un fitoterapeut care să te indrume spre cantitățile exacte de care ai nevoie pentru a rezolva problema care te supără, mai ales că această plantă se bucură și de proprietăți sedative.

Cum se prepară corect ceaiul de mușețel

Pune un ibric cu apă pe foc și adaugă câteva felii de măr pe care să le pasezi cu o lingură de lemn în apă. Când clocotește apa adaugă florile de mușețel, oprește focul și lasă la infuzat maxim 7 minute. Strecoară apoi ceaiul și adaugă zeamă de lămâie după gust. Consumă-l călduț

Află care sunt contraindicațiile mușețelului AICI