Ceaiuri pe care trebuie să le bei atunci când este ger afară

Ceaiurile pot să fie foarte eficiente atunci când temperatura de afară este foarte scăzută şi corpul tău resimte frigul foarte intens.

27 ian. 2014, 21:08
Ceaiuri pe care trebuie să le bei atunci când este ger afară

Iată câteva ceaiuri care te ajută să te încălzeşti când e ger afară:

1. Ceaiul de ghimbir. Fierbe 3 rondele de ghimbir proaspăt în 250 mililitri cu apă. Acoperă şi lasă la fiert 15 minute, după care se strecoară, se lasă puţin la răcit şi se adaugă 1/2 linguriţă cu miere de albine şi zeamă de lămâie, scrie eva.ro.

2. Ceaiul negru cu scorţişoară, cuişoare, cardamom şi nucşoară. Se fierbe apă pentru ceai, se lasă pliculeţele de ceai negru la infuzat. După ce ai scos pliculeţele se fierbe ceaiul timp de 5 minute împreună cu puţin cardamom, scorţişoară, ghimbir, nucşoară şi cuişoare. Se strecoară şi se consumă cu puţină miere de albine şi lapte (opţional).

3. Ceaiul verde. Alege un ceai verde de calitate, de preferat sub formă de frunze pe care să le laşi la infuzat în funcţie de instrucţiunile de pe ambalaj.

Iată şi câteva alimente cu efect de încălzire de durată: terciul de quinoa, terciul de ovăz, ardeiul iute, usturoiul, piperul negru, uleiul de cocos.

Citeşte şi Ce mâncăm în SEZONUL RECE. Vezi ce ALIMENTE sunt recomandate iarna