Cei patru membri ai trupei britanice Viola Beach au murit în urma unui accident cumplit

Membrii grupului britanic de indie-rock Viola Beach și managerul lor au murit în Suedia într-un accident, după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat de pe un pod mobil și a plonjat de la o înălțime de aproximativ 20 de metri, scrie AFP, care citează poliția suedeză.

14 feb. 2016, 13:51

Lumea muzicii britanice este în stare de şoc. Cei patru componenți ai trupei britanice Viola Beach, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, şi-au pierdut viaţa într-un cumplit accident de mașină, la Norrköping, în Suedia.

Trupa se întorcea de la un concert, când mașina în care se aflau a lovit bariera unui pod și a căzut în gol, de la 25 de metri, plonjând în apă. Se pare că podul era ridicat după ce o navă cargo trecuse, însă șoferul mașinii nu a așteptat culoarea verde a semaforului.

Solistul Kris Leonard, chitaritul River Reeves, basistul Tomas Lowe și bateristul Jack Dakin au murit pe loc. Alături de ei, în mașină se mai afla încă o persoană, probabil șoferul.

Viola Beach urma să concerteze în acea seară la Guildford. 

Accidentul a avut loc pe autostrada E4 în zona localității Sodertalje, la sud de Stockholm. Mașina în care se aflau cei de la Viola Beach a părăsit carosabilul înainta ca podul mobil să fie coborât complet. Din primele date ale anchetei barierele și semnalele luminoase de semnalizare funcționau corect, precizat purtătoarea de cuvânt a poliției suedeze.

Unul din șoferii care așteptau la barieră, Jonny Alexandersson, a declarat pentru cotidianul Aftonbladet că o mașină ce rula cu o viteză de cel puțin 70-80 de km pe oră a apărut în dreptul coloanei de mașini și apoi a dispărut foarte repede. Un inspector al poliției suedeze a declarat, conform The Guardian, că mașina a trecut prin barierele care erau încă coborâte și a plonjat direct în canalul respectiv. Corpurile bărbaților au fost recuperate cu ajutorul scafandrilor.

Membrii grupului Viola Beach, solistul Kris Leonard, chitaristul River Reeves, basistul Tomas Lowe și toboșarul Jack Dakin, care participau la primul lor turneu în exteriorul Marii Britanii, erau născuți între anii 1983 și 1996. Managerul grupului era Craig Tarry. Fanii grupului au început să posteze mesaje pe rețelele de socializare.