Cel mai dureros anunţ al sezonului. Lucian Bute se retrage, motivul a fost ţinut secret ani de zile

Lucian Bute urma să revină în ring în câteva săptămâni, însă o accidentare la spate l-a făcut să renunţe la meciul pe care îl avea anunţat pe data de 6 decembrie. Primul antrenor al pugilistului este îngrijorat şi dezvăluie o problemă medicală mai veche pe care o are Bute.

20 nov. 2014, 07:31
Cel mai dureros anunţ al sezonului. Lucian Bute se retrage, motivul a fost ţinut secret ani de zile

În momentul în care a aflat că Lucian Bute s-a accidentat la spate şi a renunţat la lupta cu Roberto Bolonti, programată pentru 6 decembrie, Felix Păun, primul antrenor al lui Bute, şi-a amintit de o accidentare suferită de sportiv la începutul carierei. În acel moment s-a descoperit că Lucian Bute suferea de discopatie lombară. Dacă atunci a reuşit să suporte durerile şi să treacă peste, acest lucru l-ar putea obliga acum să renunţe definitiv la box.

Citeşte şi Lucian Bute s-a accidentat grav şi şi-a anulat următorul meci

Când am citit ştirea că s-a accidentat la spate, gândul mi-a zburat la problemele pe care le-a avut când a fost junior. Pe la 17 ani se plângea de dureri mari la spate. Eu credeam că este ceva firesc, mai toţi sportivii având dureri din cauza efortului, dar s-a descoperit că avea discopatie lombară. A fost la un pas să se lase de box pentru că nu mai suporta durerile, iar la vârsta lui se cerea un efort în plus, fiind într-o perioadă de acumulări.

A făcut la greu acupunctură şi fizioterapie. De când a trecut la profesionism nu s-a mai plâns, dar cu siguranţă a avut mereu dureri. Durerile la spate l-au făcut pe Lucian să se gândească, la un moment dat, să se lase de box. Când era junior a făcut tratament şi durerile s-au mai ameliorat”, a declarat, pentru ziarulring.ro, primul antrenor al lui Bute, Felix Păun.