Cel mai „ingenios” primar. A transformat Monumentul Eroilor în pom de Crăciun

Situație tragi-comică într-o comună din județul Galați. Ca să întâmpine Crăciunul așa cum se cuvine, edilii din Cudalbi au găsit o soluție ingenioasă, de tip 2 în 1. Mai exact au profitat de încheierea festivităților de Centenar și au transformat rapid Monumentul Eroilor în pom de iarnă.

RomaniaTV.net
07 dec. 2018, 10:18
Cel mai „ingenios” primar. A transformat Monumentul Eroilor în pom de Crăciun

Mulți localnici au respins inițiativa și consideră că reprezentanții primăriei au dat dovadă de lipsa de respect față de înaintași, scrie tvr.ro.

De 1 Decembrie, autoritățile din Cudalbi, județul Galați, depuneau coroane la Monumentul Eroilor și evocau amintirea soldaților care și-au dat viața în Primul Război Mondial pentru Unire.

Citeşte şi „NU LĂSA UN HOŢ SĂ ÎŢI STRICE CRĂCIUNUL”. Campanie derulată de Poliţie

Însă nici nu au apucat să se usuce florile lăsate la monument că angajații primăriei au transformat mausoleul în pom de iarnă, cu ajutorul ghirlandelor și instalațiilor de lumini.

Controversata idee a primarului a împărțit localnicii în două tabere. Primarul comunei recunoaște că i-a plăcut ideea.

Reprezentanții direcției de cultură din Galați au rămas stupefiați la aflarea veștii.

Pomul de iarnă va rămâne pe actualul amplasament până la începutul lunii ianuarie. Iar localnicii care vor să aprindă o lumânare în memoria eroilor sunt sfătuiți să păstreze distanța față de monument ca să nu incendieze bradul de Crăciun amenajat de autorități.