Cel mai lung pod de sticlă din lume, ÎNCHIS, la scurt timp după ce a fost inaugurat în China. MOTIVUL

Cel mai lung şi mai înalt pod de sticlă din lume, aflat la Zhangjiajie, în provincia Hunan din China, a fost închis temporar începând de vineri, care urmare a afluxului foarte mare de turişti, deşi acesta abia fusese inaugurat în luna august, relatează Xinhua.

02 sept. 2016, 15:40
Cel mai lung pod de sticlă din lume, ÎNCHIS, la scurt timp după ce a fost inaugurat în China. MOTIVUL

Potrivit Comitetului de gestionare a podului, pe perioada inchiderii se va efectua „un upgrade la sistemul intern” al podului, care prin designul si constructia sa a stabilit 10 recorduri mondiale.

Acest anunt survine in contextul in care desi numarul de turisti fusese limitat la 8.000 pe zi, peste 10.000 de persoane au putut vizita in fiecare zi aceasta faimoasa locatie.

Comunitatea on-line si-a exprimat rapid ingrijorarea cu privire la siguranta podului, dupa decizia de a-l inchide vizitatorilor, insa comitetul de gestionare a dat asigurari ca inchiderea a fost cauzata de problemele de hardware si de software aparute ca urmare a numarului mare de vizitatori.

Schimbarile facute ca urmare a actualizarii sistemului vor trebui sa treaca printr-o evaluare oficiala inainte ca podul sa poata fi redeschis, a indicat comisia amintita.

Cu o lungime de 430 de metri, 6 metri latime si cu podeaua realizata din 99 de panouri de sticla, podul este amplasat intr-un decor magnific, la 300 de metri inaltime, intre doua stanci din Parcul National Zhangjiajie din provincia Hunan (centrul Chinei).

Potrivit Xinhua, un bilet de vizitare a podului costa 138 de yuani (21 dolari americani). 

Sursa: stirileprotv.ro.