Cel puţin 11 civili, ucişi în Afganistan într-un raid aerian atribuit NATO

Cel puţin 11 civili afgani au fost ucişi, iar 16 au fost răniţi, miercuri, după ce un elicopter militar al Alianţei Nord-Atlantice a atacat o casă în care existau suspiciuni că se aflau insurgenţi afgani, în provincia Logar, situată la est de oraşul Kabul, afirmă oficiali locali citaţi de Reuters.

30 aug. 2017, 19:03
Cel puţin 11 civili, ucişi în Afganistan într-un raid aerian atribuit NATO

Cel puţin 11 civili, ucişi în Afganistan într-un raid aerian atribuit NATO. Deocamdată, nu există nicio confirmare oficială că au fost implicate aeronave ale NATO sau ale Statelor Unite. Un purtător de cuvânt al Misiunii NATO a comunicat că informaţiile sunt în curs de verificare.

Guvernatorul provinciei afgane Logar, Halim Fedaee, a declarat că incidentul a avut loc în districtul Dashte Bari, în apropierea oraşului Pul-e Alam.

„Talibanii au ocupat o clădire şi au lansat o rachetă spre un elicopter NATO. Proprietarul clădirii i-a rugat pe talibani să plece, dar au refuzat. Elicopterul s-a întors şi a atacat clădirea, provocând decese”, a explicat oficialul local.

În urmă cu câteva zile, 13 civili au fost ucişi într-un raid aerian al armatei afgane efectuat în provincia afgană Herat.