Cel puţin 16 morţi, în urma unui raid aerian asupra unei închisori a rebelilor sirieni

Cel puţin 16 persoane au decedat în urma unui raid aerian ce a vizat o închisoare a rebelilor sirieni din provincia Idlib, printre victime fiind atât gardieni, cât şi deţinuţi, a anunţat, sâmbătă, Observatorul sirian pentru Drepturile Omului, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

25 mart. 2017, 15:30
Cel puţin 16 morţi, în urma unui raid aerian asupra unei închisori a rebelilor sirieni

Observatorul a comunicat că a primit informaţii că unele victime au fost ucise în timp ce încercau să fugă din închisoare după atacul aerian, adăugând că doi gardieni se numără printre cele 16 victime.

Provincia Idlib din nord-vestul Siriei este controlată de rebeli, inclusiv mai multe facţiuni extremiste, iar forţele aeriene ruse şi siriene au efectuat numeroase atacuri aeriene în provincie.

Unele părţi din provincie sunt controlate de rebelii susţinuţi de Turcia, în timp ce alianţele extremiste Ahrar al-Sham şi Tahrir al-Sham domină zone întinse în regiune.

Cea mai puternică grupare din cadrul alianţei islamiste Tahrir al-Sham este Jabhat Fateh al-Sham, fosta filială siriană a Al-Qaida,cunoscută anterior sub numele de Frontul Nusra.