Atentate în Egipt în duminica Floriilor, revendicate de ISIS. Sunt peste 35 de morţi şi zeci de răniţi FOTO VIDEO

Două atentate au avut loc, duminică, de Florii, în Egipt. Aproximativ 27 de persoane au fost ucise duminică într-o explozie lângă o biserică din oraşul Tanta, la nord de Cairo, potrivit presei egiptene de stat. Alte 11 persoane au murit într-un atentat cu bombă la Alexandria.

09 apr. 2017, 10:06
Atentate în Egipt în duminica Floriilor, revendicate de ISIS. Sunt peste 35 de morţi şi zeci de răniţi  FOTO VIDEO

UPDATE: Statul Islamic a revendicat cele două atacuri cu bombă din Egipt de duminică, în ziua Floriilor, soldate cu cel puţin 36 de morţi şi peste 100 de răniţi, a anunţat agenţia de presă afiliată grupării jihadiste Amaq.

„O grupare care aparţine Statului Islamic a comis cele două atacuri în biserici din oraşele Tanta şi Alexandria”, potrivit Amaq.

UPDATE. Anterior, cel puţin şase persoane au fost ucise, iar alte 66 au fost rănite în faţa unei biserici din Alexandria. Bilanţul a fost prezentat de Ministerul egiptean al Sănătăţii, potrivit DW.

Televiziunea egipteană de stat a anunţat cel puţin doi morţi şi 21 de răniţi, potrivit Reuters.

Acest atentat a avut loc cu ceva timp înainte de atacul cu bombă dintr-o biserică coptă din oraşul Tanta, în Delta Nilului, soldat cu cel puţin 25 de morţi şi 60 de răniţi, scrie Reuters.

În mesaje postate pe reţele de socializare, egiptenii afirmă că atentatul sinucigaş a avut loc la Biserica Sf. Markos.

UPDATE: Nu a existat o revendicare imediată a responsabilității pentru această explozie și cauza ei nu era încă cunoscută.

Explozia, calificată de guvernatorul regiunii drept „atentat”, a avut loc cu o săptămână înaintea Paștelui coptic ortodox și în aceeași lună în care este programată o vizită a papei Francisc în Egipt.

Explozia a rănit de asemenea aproximativ 40 de persoane, potrivit aceloraşi surse, în momentul în care comunitatea creştină se pregăteşte să sărbătorească Săptămâna Sfântă care începe duminică cu Floriile, informează news.ro.

Citeşte şi O altă explozie în Sankt-Petersburg. Un imobil rezidenţial, afectat de deflagraţie VIDEO

Exploza a vizat Biserica coptă Sf. Gheorghe din Tanta, scrie BBC. Posturi egiptene de televiziune au anunţat că cel puţin 40 de persoane au fost rănite în acest atac de Florii.

Cauza exploziei era necunoscută imediat, însă minoritatea creştină din Egipt a fost vizată adesea, în ultimii ani, de militanţi islamişti.

În decembrie, 25 de persoane au fost ucise într-o explozie la o catedrală coptă din Cairo în timpul unei slujbe.