Cele mai bune ponturi de ingrijire pentru fiecare tip de par

Avem parul drept, dar ni l-am dori ondulat. Avem parul cret si l-am vrea lins. Asa se intampla mereu.Dar in loc sa speram la ceva ce nu se poate, decat timp de o zi in care fie in indreptam, fie il ondulam, mai bine am incerca sa ii oferim ingrijirea potrivita firului de par.

RomaniaTV.net
28 iul. 2014, 06:04
Cele mai bune ponturi de ingrijire pentru fiecare tip de par

Avantajele parului cret

Pentru inceput, orice femeie trebuie sa ajunga sa-si iubeasca propriul par, asa cum este el. Sfatul trebuie luat in calcul mai ales de femeile cu par cret, pentru ca acestea sunt cele mai inversunate impotriva propriei podoabe capilare. Este si de inteles, caci este mai greu de ingrijit. Pe de alta parte, „barbatilor pe plac buclele pentru ca le considera mai feminine si mai sexi”, atrage atentia Rose Weitz, profesor sociolog la Universitatea de Stat Arizona (SUA), care a studiat perceptia generala asupra parului feminin.

Pe de alta parte, Allison Woodruff, hairstylist la salonul Marie Robinson din New York, a observat ca clientele ei cu parul cret au mai multa incredere in sine decat cele cu parul lins.
Totodata, Woodruff a adaugat ca buclele avantajeaza apropae orice tip de fata, cu exceptia chipurilor rotunde caci le evidentiaza si mai mult rotunjimea. Mai mult de atat, parul cret actioneaza si ca un fel de lifting facial, caci distrage atentia de la ridurile si liniile fine ale fetei. Iata cateva motive pentru a iubi parul cret!

Ingrijirea corecta a parului cret

Dezavantajele vin insa la ingrijire, caci parul cret este mai pretentios. El este mai expus la uscare si deteriorare, fata de parul lins, motiv pentru care are nevoie de hidratare cat mai des.

Continuarea pe Lyla.ro