Cele mai ciudate graniţe statale din lume: De la baruri împărţite între două ţări, până la autostrăzi bizare

Numeroase ţări din lume sunt delimitate de o serie de graniţe ciudate, diferite de ideea de bază a unei delimitări interstatale obişnuite cu controale şi pază.

28 iun. 2015, 12:42

Astfel, există numeroase graniţe plasate ciudat, care trec exact prin mijlocul unui bar sau chiar prin păduri. Un exemplu este graniţa dintre Belgia şi Olanda, marcată pe asfalt chiar lângă o terasă. Localul se află la graniţa dintre satul olandez Baarle-Nassau şi satul belgian Baarle-Hertog.

Citeşte şi Cele mai ciudate animale descoperite de oamenii de ştiinţă VIDEO

Şi la graniţa dintre Canada şi Statele Unite putem vedea un detaliu interesant. O dată la câţiva ani, lucrătorii forestieri trebuie să taie o linie clar marcată în pădure, pentru a delimita vizibil graniţa. Astfel se obţine o zonă fără copaci, lată de numai 6 metri, care se întinde pe o lungime de peste 2 km, separând astfel celor două state.

Graniţa dintre Ucraina şi Polonia a fost delimitată artistic, în timpul unei expoziţii din 2012. Astfel, Artiştii au realizat în lanurile de grâne un desen uriaş al unui peşte, jumătate în Polonia, jumătate în Ucraina. Graniţa, vizibilă printr-o linie, taie prin mijloc acest desen.

Un caz aparte este graniţa dintre China şi Macau, care este o regiune administrativă autonomă. Graniţa este marcată printr-o autostradă specială, din motive practice: în Macau şoferii trebuie să circule pe partea stângă a drumului, iar în China pe partea dreaptă a carosabilului. De aceea, este esenţial ca toţii şoferii să schimbe partea de mers chiar la graniţă, pentru a preveni accidentele rutiere. Schimbarea se realizează cu ajutorul acestei autostrăzi cu o formă ciudată.

Graniţa dintre Tijuana, Mexic şi San Diego, SUA, este delimitată printr-un gard, care se întinde inclusiv pe plajă.

Citeşte şi Boacăne de prichindei în IMAGINI AMUZANTE. Cele mai surprinzătoare ipostaze în care au fost prinşi copiii FOTO