Cele mai comune 10 produse cauzatoare de cancer pe care le folosim zilnic

Producătorii nu îţi spun întotdeauna tot adevărul în legătură cu calitatea mărfurilor.

04 oct. 2015, 09:06
Cele mai comune 10 produse cauzatoare de cancer pe care le folosim zilnic

1. Hormonii din carne si lapte 

Practicile moderne de hranire a animalelor de ferma strecoara in alimentatie hormoni artificiali, adaugati pentru a creste productia de lapte si carne. Acesti hormoni artificiali sunt corelati cu afectiuni inflamatorii, cancer, si numeroase alte boli.
 
2. Mamografiile, radiografiile dentare, dispozitivele de scanare ale aeroporturilor
 
Cu exceptia urgentelor reale, expunerea la razele X trebuie evitata pe cat posibil, intrucat efectele lor adverse pot agrava problemele de sanatate pentru care te supui de fapt acestui tip de control. Zece radiografii dentare sunt suficiente pentru a declansa cancerul de tiroida, iar expunerile mai frecvente au fost corelate cu aparitia mielomului multiplu – o forma de leucemie.
 
3. Aluminiul din deodorante si antiperspirante
 
Datele statistice releva faptul ca cea mai mare incidenta a cancerului de san se inregistreaza in cadranul superior al corpului, in regiunea axilara, adica zona cea mai des vizata pentru aplicarea deodorantelor ticsite cu aluminiu. De aceea se recomanda sa folosesti in locul acestor deodorante nocive variante organice sau preparate in casa.
 
4. Cosmeticele toxice
 
Folosirea produselor cosmetice face astazi parte din rutina zilnica de infrumusetare a femeilor, si nu numai. Aceste cosmetice contin cantitati mari de petrol si gudron de carbune. Substantele toxice din cosmetice pot penetra cu usurinta bariera naturala a pielii, cel mai mare organ al corpului, ajungand apoi in sange, unde favorizeaza dezvoltarea celulelor canceroase. Pentru a reduce riscul de cancer, incepe sa folosesti produse de ingrijire a pielii naturale, preparate in casa.

5. Soia si porumbul modificate genetic
 
Este binecunoscut faptul ca soia cultivata pe continentul american este modificata genetic. In primul rand, soia creste nivelul de estrogen din organism. In al doilea rand, laptele de soia contine hemaglutinina, o substanta care duce la coagularea hematiilor din sange. Cea mai inteleapta alegere este laptele organic – de vaca, laptele de orez, etc.
 
6. Indulcitorii artificiali
 
Sfecla de zahar modificata genetic, principala sursa de obtinere a indulcitorilor artificiali, este deosebit de nociva, deoarece incurajeaza cresterea rapida a nivelului de insulina serica. Fructoza, indulcitorul artificial adaugat in sucurile acidulate, se numara printre principalii factori cauzatori de cancer. In plus, pentru obtinerea culorii caramel se foloseste un colorant recunoscut pentru efectele sale cancerigene. Bauturile carbogazoase dulci duc la acidifierea organismului, ceea ce sprijina diviziunea celulelor canceroase.

7. Apa fluorizata
 
Fluorul nu este nici pe departe un mineral gasit in mod obisnuit in natura. De fapt, acesta polueaza practic apa in care este introdus. In plus, priveaza organismul de minerale, slabind astfel sistemul imunitar. Apa de izvor fara fluor este cea mai sanatoasa alegere. 8. Medicamentele farmaceutice, vaccinurile
 
Sfaturile unui medic de incredere te pot ajuta sa-ti schimbi alimentatia si stilul de viata in bine, astfel incat sa te pui la adapost nu numai de cancer, ci si de alte boli si afectiuni letale. In mod ideal, ar trebui sa eviti folosirea oricaror medicamente farmaceutice.

9. Alimentele la conserva
 
Bisfenolul-A (BPA) este un binecunoscut cancerigen, nelipsit din majoritatea produselor din plastic, din hartia termica, liniile de apa, si din multe retete de ciment dentar. Testele de laborator arata ca Bisfenolul-A din conserve modifica celulele creierului de sobolan.

10. Sapunurile, sampoanele, pastele de dinti si cremele din comert
 
Asa cum am mentionat mai sus, tot ceea ce aplici pe piele, pe par, sau pe dinti ajunge in sange. Parfumurile, vopselurile, subprodusele de origine animala, si multe alte substante de provenienta suspecta pot cauza cancer. Cea mai sanatoasa si mai sigura alegere consta in folosirea produselor cosmetice naturale, organice, sau preparate in casa.

Sursa: secretele.com