Curtea de Apel dispune expertiză medico legală din care să rezulte dacă Vişinescu poate fi tratat în închisoare UPDATE

Publicat: Vineri, 18 August 2017 08:12 // Actualizat: Vineri, 18 August 2017 13:20 // Sursa: romaniatv.net

Curtea de Apel București a decis vineri efectuarea unei expertize medico legale pentru a se stabili dacă torționarul Alexandru Vișinescu, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanității, poate fi tratat în închisoare. Următorul termen a fost stabilit pentru 12 septembrie.

UPDATE Magistrații Curții de Apel București au luat în discuție cererea torționarului Alexandru Vișinescu de întrerupere a pedepsei din motive medicale.

În acest context, apărătorul lui Alexandru Vișinescu a depus la instanță dosarul medical al clientului său, moment la care judecătorul a pus în discuție, din oficiu, efectuarea de către Institutul de Medicină Legală Mina Minovici unei expertize medico legală care să precizeze dacă Alexandru Vișinescu suferă de o boală care face imposibilă executarea pedepsei și dacă se poate trata în penitenciar.

Alexandru Vișinescu nu a fost prezent la termenul de vineri, instanța dispunând citarea sa pentru următorul termen al dosarului, stabilit pe data de 12 septembrie.

 

Curtea de Apel Bucureşti judecă, vineri, o cerere de întrerupere a pedepsei formulată de torţionarul Alexandru Vişinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanităţii.

Alexandru Vişinescu a solicitat întreruperea pedepsei cu închisoarea, invocând motive medicale, potrivit News.ro.

Cererea acestuia va fi judecată vineri de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

Alexandru Vişinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a fost condamnat definitiv, în 10 februarie 2016, la 20 de ani de închisoare în dosarul în care a fost găsit vinovat de crime împotriva umanităţii, decizia fiind o premieră din punct de vedere judiciar. Vişinescu este primul inculpat care a fost condamnat pentru fapte comise cu peste 50 de ani în urmă.

Procurorii Parchetului instanţei supreme l-au acuzat pe Vişinescu că, în perioada 1956-1963, când a fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a luat măsuri de persecutare a deţinuţilor politici încarceraţi.

Anchetatorii au identificat 138 de deţinuţi care au trecut prin Penitenciarul Râmnicu Sărat în mandatul lui Vişinescu. Doisprezece deţinuţi politici au murit în perioada în care penitenciarul a fost condus de Vişinescu.

Deţinuţii erau torturaţi fizic şi psihic, nu primeau medicamente şi îngrijire medicală, iar regimul impus de Vişinescu nu asigura condiţiile minime de supravieţuire pe termen lung.

"Totodată, netratarea bolnavilor, refuzul de transfer către spitalele penitenciar, degradarea stării de sănătate a condamnaţilor prin lipsa hranei, lipsa încălzirii, pedepsele aplicate discreţionar şi abuziv, condiţiile de detenţie inumane, relele tratamente, bătaia şi alte violenţe, ignorarea adreselor şi sesizărilor formulate de către deţinuţi erau tot atâtea acţiuni menite a duce la exterminarea fizică a persoanelor încarcerate", potrivit procurorilor.

Alexandru Vişinescu a fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat din anul 1956 şi până la desfiinţarea închisorii, în 1963, fiind şi ultimul comandant al închisorii, unde a murit, în urma torturilor, Ion Mihalache.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alexandru vişinescu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6663
RON
20 Jun
noapte 18 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H