Cetăţeni germani veniţi în vacanţă, în Turcia, au fost arestaţi. Oricare turist străin poate să ajungă în închisoare

Mai mulţi cetăţeni germani au fost reţinuţi  în Turcia. Oamenii nu doreau să facă nimic altceva decât să-şi petreacă vacanţa în această ţară, î'n calitate de turişti.

11 sept. 2017, 14:40
Cetăţeni germani veniţi în vacanţă, în Turcia, au fost arestaţi. Oricare turist străin poate să ajungă în închisoare

Un alt cuplu se presupune că a fost reţinut în Turcia weekendul acesta, iar unul dintre ei se află deja în custodia poliţiei, în vreme ce celuilalt i-a fost interzis să părăsească ţara, conform purtătorului de cuvânt al ministerului de Externe din Germania, informează Reuters.

Martin Schaefer a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că Germania nu are informaţii oficiale în privinţa arestării ce a avut loc duminică în Istanbul, dar a declarat că arestările făcute la întâmplare de către Ankara provoacă îngrijorare, potrivit Mediafax.

”Coşmarul cu care atât de mulţi cetăţeni germani ce nu doreau să facă nimic altceva decât să-şi petreacă vacanţa în Turcia continuă. Asta se poate întâmpla oricui se gândeşte să pătrundă în Turcia. Cineva care nu se consideră a fi în pericol se poate trezi brusc într-o închisoare din Turcia”, a declarata acesta.

Săptămâna trecută, un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe a anunţat că doi cetăţeni germani au fost arestaţi în Turcia, ridicând la 12 numărul germanilor reţinuţi în Turcia.