Cezar Preda: Nu mi s-a propus să fiu directorul SIE. E o onoare pentru oricine să conducă Serviciul

Vicepreşedintele PNL Cezar Preda a declarat sâmbătă, la Parlament, că nu a avut nicio discuţie în care să i se propună să preia conducerea Serviciului de Informaţii Externe, dar orice persoană care are expertiză în domeniu ar fi onorată să conducă Serviciul.

04 mart. 2017, 08:42
Cezar Preda: Nu mi s-a propus să fiu directorul SIE. E o onoare pentru oricine să conducă Serviciul

Întrebat dacă va fi viitorul director SIE, Cezar Preda a susţinut că nu a avut loc nicio discuţie în acest sens.

”Ieri (vineri – n.r.) eram la cea mai mare expoziţie de vânătoare şi de pescuit din România şi, în timp ce probam o vargă de pescuit, cineva a venit şi m-a felicitat. L-am întrebat pentru ce. Răspunsul pe care i l-am dat cetăţeanului vi-l dau şi dumneavoastră: am fost de multe ori pe ştiri şi ministru şi viceprim-ministru. Nu pot să confirm nimic pentru că nu a avut loc nicio discuţie, nu aşa se face numirea la SIE”, a răspuns Cezar Preda, potrivit news.ro.

De asemenea, întrebat dacă ar accepta această funcţie în cazul în care i s-ar propune, Cezar Preda a spus că „orice om cu expertiză” ar fi onorat să conducă SIE.

„Orice om este onorat care are expertiză pentru o asemenea funcţie, dar chestiunile astea sunt la nivel de şef de stat, la nivel de securitate naţională. Nu sunt eu în măsură să apreciez cum va face domnul preşedinte nominalizarea. Dar e o onoare pentru oricine”, a completat el.

De asemenea, chestionat dacă se aşteaptă ca şefia SIE să revină PNL, Cezar Preda a afirmat: „Eu nu cred că poate fi dus în ecuaţie de membru de partid chestiunea asta. Poate să fie din interiorul PNL, ca un om cu expertiză mare, poate să fie din afara PNL. Domnul preşedinte decide”.

”Evenimentul Zilei” a scris, vineri, că Cezar Preda are cele mai mari şanse să fie numit director al SIE de către preşedintele Klaus Iohannis.