CGMB discută trecerea Teatrului de Vară „Nicolae Bălcescu” la Primăria Capitalei

Un proiect privind înaintarea către Guvernul României a unei cereri de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea Teatrului de Vară "Nicolae Bălcescu" din domeniul public al statului şi din administrarea Institutului Naţional al Patrimoniului în domeniul public al Capitalei şi administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) se află, miercuri, pe ordinea de zi a şedinţei CGMB.

29 mart. 2017, 05:40
CGMB discută trecerea Teatrului de Vară „Nicolae Bălcescu” la Primăria Capitalei

În expunerea de motive se arată că, în prezent, în Bucureşti există o problemă cu lipsa spaţiilor pentru desfăşurarea activităţii instituţiilor publice de cultură aflate în subordinea Direcţiei Cultură, Sport, Turism.

Potrivit proiectului de hotărâre, în 2015, Direcţia a solicitat sprijin în vederea realizării demersurilor necesare pentru preluarea Teatrului de Vară „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu, însă abia în luna ianuarie 2016, printr-o hotărâre de consiliu, a fost aprobată cererea emiterii către Guvern a unei hotărâri pentru transmiterea Teatrului de Vară „Nicolae Bălcescu” din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Culturii şi Patrimoniul Naţional în domeniul public al Capitalei şi administrarea CGMB.

În luna ianuarie 2017, Ministerul Culturii s-a declarat de acord cu transmiterea Teatrului de Vară în domeniul public al Bucureştiului, însă a solicitat actualizarea hotărârii de consiliu, pentru că aceasta a fost adoptată înaintea alegerilor locale din 2016 şi „există posibilitatea ca aceasta să nu mai reflecte voinţa actuală a autorităţilor deliberative locale”.

„Pentru a putea demara acţiunea de modernizare a acestui amfiteatru, este necesară promovarea unui proiect de hotărâre de Guvern care să aibă ca obiect transmiterea din domeniul public al statului şi adminisrarea Institutului Naţional al Patrimoniului în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti a Teatrului de Vară Nicolae Bălcescu”, se arată în proiectul de hotărâre.

În prezent, Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu se află într-o continuă stare de degradare, Primăria Capitalei intenţionând să demareze acţiunile de modernizare a acestuia după ce Guvernul va aproba proiectul de hotărâre privind trecerea imobilului în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti.

Citeşte şi Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a Bucureştiului, supus votului CGMB. Municipalitatea vrea să înfiinţeze zece noi societăţi