Chestorul Liviu Popa de la IPJ Bihor şi alţi patru şefi de poliţii din judeţ, audiaţi la DNA Oradea

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bihor, chestorul Liviu Popa, şeful Poliţiei Municipale Beiuş, Remus Indrei, cel al Poliţiei Rurale din aceeaşi localitate, împreună cu alţi doi şefi de post din judeţ au fost audiaţi, marţi, la DNA Oradea, ca urmare a percheziţiilor efectuate cu o zi înainte.

20 sept. 2016, 08:29
Chestorul Liviu Popa de la IPJ Bihor şi alţi patru şefi de poliţii din judeţ, audiaţi la DNA Oradea

Dacă pentru inspectorul șef al IPJ Bihor nu se cunosc deocamdată acuzațiile cu exactitate, subordonații săi sunt suspecți într-un dosar de corupție. Ei ar fi protejat activitatea infracțională a mai multor oameni de afaceri din zonele în care își desfășoară activitatea, potrivit Agerpres.

Chestorul Liviu Popa a ieșit din sediul DNA Oradea după aproximativ 20 de minute, fără a face nicio declarație, cel mai probabil procurorii aducându-i la cunoștință calitatea pe care o are în ancheta derulată, precum și eventualele învinuiri. Însoțiți de avocați, nici ceilalți polițiști citați de procurorii anticorupție nu au făcut declarații.

Prezența polițiștilor la sediul Direcției Anticorupție vine după ce, luni, procurorii au percheziționat biroul inspectorului șef al IPJ Bihor, dar și locuința acestuia. „Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în perioada 2012 – 2014”, se arată într-un comunicat emis de DNA.

Este a treia rundă de percheziții pe care Serviciul Teritorial Oradea al DNA le face în ultimele luni în unități de Poliție din județul Bihor.

Chestorul Liviu Popa este șeful IPJ Bihor din anul 2012. În perioada 23 noiembrie 2010 – 15 mai 2012, el a fost inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române.