Chris Cornell, solistul de la Soundgarden, a murit la doar 52 de ani. Lumea muzicală este în stare de şoc

Chris Cornell a murit în noaptea de miercuri spre joi, la Detroit, potrivit unui reprezentant al său. Cauzele morţii nu sunt cunoscute încă. Fost solist al trupelor Soundgarden şi Audioslave, Chris Cornell avea doar 52 de ani.

18 mai 2017, 07:54

Chris Cornell şi-a început carieră în muzică interpretând melodii în formaţia Soundgarden, din Seattle. El a activat că solist, sustinad concerte alături de basistul Hiro Yamamoto, chitaristul Kim Thayil şi toboşarul Matt Cameron. Trupa a devenit una din cele mai populare formaţii rock mai ales ca urmare a albumelor Badmotorfinger din 1991, Superunknown, din 1994 şi Down on the Upside, din 1996. După dezmembrarea grupului a urmat o carieră solo.

Chris Cornell s-a născut în Seattle, pe data de 20 iulie 1964. Era căsătorit cu Vicky Karayiannis, agent de presă de origine greacă, cu care a avut o fată, Toni, născută în septembrie 2004, şi un fiu, Christopher Nicholas, născut în decembrie 2005. Dintr-o căsătorie anterioară, cu Susan Silver, managerul trupelor Audioslave, Alice in Chains şi Soundgarden, mai avea o fiică, Lillian Jean, născută în iunie 2000.

Decesul său este „brusc şi neaşteptat”, după cum afirmă apropiaţăă săi, citaţi de presa americană. Cauzele morţii vor fi aflate abia după autopsie, pentru moment nefiind avansată nicio ipoteză.