Chris Froome, făcut „reptilă târâtoare” de soţia lui Bradley Wiggins. Ulterior, femeia şi-a cerut scuze

Soţiile sportivilor britanici sunt foarte active pe reţelele de socializare şi se abţin cu greu să-şi exprime gândurile la adresa unor persoane pe care le consideră vinovate de ceva din viaţa soţilor lor.

15 dec. 2017, 13:33
Chris Froome, făcut „reptilă târâtoare” de soţia lui Bradley Wiggins. Ulterior, femeia şi-a cerut scuze

După ce Lisa Evans, soţia mijlocaşul nord-irlandez Corry Evans, l-a jignit pe arbitrul Ovidiu Haţegan după meciul cu Elveţia din barajul pentru Cupa Mondială, Catherine Wiggins, soţia lui Bradley Wiggins, l-a insultat pe fostul coechipier al soţului ei, Chris Froome.

Catherine l-a făcut „reptilă târâtoare” pe fostul coleg şi rival de la Team Sky al lui Bradley, Chris Froome, depistat pozitiv după Turul Spaniei.

Mi se face rău. Nimic la ştiri. Dacă aş crede în teoria conspiraţiei, aş susţine că mi-au sacrificat intenţionat băiatul ca să acopere această reptilă târâtoare„, a fost mesajul postat de Catherine pe Facebook, însoţit de un articol care anunţa că Froome ar putea pierde titlul în Turul Spaniei din cauza dopajului.

Ulterior, Catherine a şters mesajul şi a revenit, cerându-şi iertare: „Cer iertare tuturor pentru comentariile emoţionale şi insultele mele. Am fost doborâtă de prea mult stres. A fost tensiunea momentului şi cu siguranţă nu am avut intenţia să inflamez spiritele„.

Anul trecut, grupul de hackeri Fancy Bears a dat publicităţii mai multe liste cu sportivi care au primit excepţii de uz terapeutic, printre aceştia figurând şi Bradley Wiggins, dar şi Froome. Wiggins a primit mai multe excepţii de uz teraputic, o dată chiar cu câteva zile înainte de startul ediţiei din 2012 a Turului Franţei, pe care a câştigat-o. Froome a primit mai puţine şi a lăsat să se înţeleagă că aceste excepţii sunt o portiţă pentru abuzuri. La câteva luni după apariţia acestor dezvăluiri, Wiggins s-a retras din activitatea sportivă.

Chris Froome a fost supus unui control antidoping la finalul ultimei etape a Turului Spaniei, din septembrie, rezultatul analizei fiind anormal cu salbutamol, un medicament utilizat în tratamentul astmului, afecţiune de care suferă rutierul.  În testul de urină prelevat de la Froome la 7 septembrie s-a descoperit că nivelul de salbutamol a fost de 2.000 nanograme pe mililitru, iar Agenţia Mondială Antidoping acceptă 1.000 nanograme pe mililitru.

Froome a declarat că simptomele de astm s-au înrăutăţit în timpul Turului Spaniei şi a urmat sfatul medicului de a creşte doza de salbutamol.