Cine este autorul jafului de la banca din Bistriţa. I se spune Vampirul şi este un recidivist periculos

Dorin Sima, zis şi "Vampirul", este un recidivist periculos. El a mai fost condamnat pentru fapte cu violenţă în ţară şi în străinătate.

13 iul. 2016, 11:04
Cine este autorul jafului de la banca din Bistriţa. I se spune Vampirul şi este un recidivist periculos

Dorin Sima, zis Vampirul a comis în 2003 un jaf, când împreună cu un tovarăș de faptă au jefuit un taximetrist din Satu-Mare, după ce l-au împușcat în ceafă cu un pistol cu aer comprimat.

Ulterior, cei doi au vrut să arunce victima în râu. În cele din urmă au renunțat la faptă, crezând că acesta murise. La acea vreme, polițiștii l-au prins în cartierul Ștefan cel Mare, în urma unui filtru. Sima Dorin se ascunsese în școala din cartier. În 2012, Vampirul a fost eliberat din Penitenciar și a emigrat în Italia, unde de asemenea a fost condamnat pentru tâlhărie și eliberat de curând.

Săptămâna trecută, pe 5 iulie, Dorin Sima a jefuit o sucursală a băncii Raiffaisen, din Bistriţa. El închiriase o casă în zona Subcetate, dar poliţiştii i-au dat de urmă iar marţi, 12 iulie, i-au înconjurat casa. Încolțit de polițiști, Sima a tras asupra lor și  l-a împușcat pe Paul Andreica, șeful Serviciului Investigații Criminale. Ulterior, el a fost prins în grădina casei.