Cine este „BĂTRÂNUL de la Bucureşti” din dosarul Bercea Mondial-Mircea Băsescu VIDEO

România TV a aflat cine este "bătrânul de la Bucureşti" care apare în dosarul de şantaj Bercea Mondial-Mircea Băsescu. Pesonajul se lăuda că este fie un apropiat al preşedintelui Traian Băsescu, fie că e ofiţer al SPP sau SRI. "Bătrânul" a stat trei luni în puşcărie cu Bercea Mondial în penitenciarul din Craiova şi l-a convins pe interlop că are influenţă pe lângă Preşedintele României.

27 iul. 2014, 13:54
Cine este „BĂTRÂNUL de la Bucureşti” din dosarul Bercea Mondial-Mircea Băsescu VIDEO

Numele „bătrânului de la Bucureşti” care apare în dosarul Bercea Mondial-Mircea Băsescu este Dumitru Preda, un personaj care s-a afişat alături de numeroşi politicieni.

România TV a prezentat imagini cu cel care se recomanda ofiţer SPP sau SRI, alături de şefii de stat – Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu.

Bătrânul de la Bucureşti a fost coleg de celulă cu Bercea Mondial şi cât timp s-au aflat împreună în detenţie, s-a lăudat că este ofiţer SPP şi că este foarte apropiat de Traian Băsescu.

STENOGRAME: Bercea Mondial l-a sunat pe Mircea Băsescu, din închisoare, să-i ceară ajutorul

Dumitri Preda ar fi cel de la care clanul Bercea spera să intervină pe lângă şeful statului pentru ca Bercea Mondial să fie eliberat din inchisoare. Acesta este considerat intermediarul dintre Bercea Mondial, familia Bercea şi cei care ar fi trebuit să-l pună în libertate.

Intermediarul lui Bercea a ajuns după gratii, după ce a împrumutat o maşină sub pretextul că este ofiţer SPP, dar nu a mai returnat-o.

Potrivit Monitorului de Făgăraş, în 2013, Preda Ştefan Dumitru, fostul agent sub acoperire şi preşedinte Partidului Garda Revoluţiei Române, declara: „,Am venit să vă aduc la cunoştinţă că cei de la fosta putere, actuala şi viitoarea vor să vă manipuleze. Eu însumi am fost izolat, marginalizat şi mi s-a luat sediul Partidului. (…). Aceşti mafioţi mi-au ucis copilul în vîrstă de 23 de ani. Juca fotbal la Steaua şi i s-a luat lichidul de frînă pe cînd se întorcea de la antrenamente. Am lucrat într-o structură în care urmăream agenţi K.G.B în România. Pe majoritatea dintre cei pe care-i filam îi vedeţi în fiecare zi pe ecranele televizoarelor. Fac parte din partidele politice şi trusturile de presă. Nu există trust de presă independent în România, toate sînt aservite marilor moguli care au în spate diferite servicii secrete”.

MIRCEA BĂSESCU, PRIMUL INTERVIU din închisoare: Nu cred că mi se trage de la finii mei, e mâna altcuiva

El  îl acuza pe Crin Antonescu că „a fost informator de securitate, iar porecla sa era «Porumbac»”: În campanie electorală se va ajunge la fabricarea de dosare pentru persoanele incomode. În anul 2009 lui Băsescu i s-a înscenat acea lovire a copilului. Mircea Geoană s-a dus în seara premergătoare alegerilor la Vîntu să aducă dosare. Şi lui Mihai Răzvan Ungureanu i se fabrică dosare pentru situaţia în care ar candida la Preşedinţie”

Despre PDL şi Traian Băsescu, Preda spunea : „Am crezut într-un ideal în 2004 şi am făcut un protocol cu PD pentru Băsescu. Mihai Răzvan Ungureanu a fost abuziv îndepărtat pentru că Blaga voia să fie prim-ministru. Băsescu şi Blaga se ameninţau reciproc. Blaga îi spunea: «Vrei să vezi ce face fata ta?», iar Băsescu îi replica: «Vrei să ştii ce face gineri-tu şi nevastă-ta?»”

„Am lucrat în sistem informativ cu Mihai Răzvan Ungureanu şi pot să spun că este un om foarte bine pregătit. Îl vom susţine la preşedenţie şi vom prezenta documente despre cei care candidează” a declarat Preda.

Garda Revoluţiei Române a fost înregistrată la Tribunalul Municipiului Bucureşti în1995, declarându-se un partid de dreapta, având drept scop combaterea mitei, traficului de influenţă, crimei şi corupţiei la nivelul înalţilor funcţionari de stat cît şi la toate nivelele