Clădire cu spaţii comerciale şi birouri, construită lângă Cathedral Plaza FOTO

Un bloc de zece etaje care va adaposti spatii comerciale si birouri ar putea aparea pe strada Luterana, langa turnul de birouri Cathedral Plaza.

28 mai 2015, 13:41

Arhitectii propun ca imobilul sa aiba o inaltime de 55 metri, fata de 75 metri cat are turnul Cathedral Plaza. In prezent pe teren se afla trei cladiri abandonate, o casa parter, un bloc de trei etaje si unul de sase etaje. Langa terenul pe care se doreste edificarea cladirii de zece etaje se afla insa doua blocuri de 5 etaje si mai multe cladiri monument istoric, printre care catedrala Sf. Iosif si biserica Luterana. Dezvoltatorul cladirii este omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, proprietarul clădirii Cathedral Plaza, pentru care exista o decizie judecatoreasca de demolare, informează hotnews.ro.

Proiectul a fost prezentat miercuri, la Comisia Tehnica de Urbanism de pe Langa Primaria Capitalei, fiind la faza de aviz de oportunitate. Membrii comisiei au fost de acord cu edificarea cladirii.

Blocul de zece etaje va avea si patru nivele in subteran ce vor fi amenajate ca parcare. La strada Luterana, cladirea va avea cinci etaje inaltime, iar retras inca cinci. La parterul cladirii si mezanin ar urma sa functioneze o galerie comerciala, iar la etajele superioare birouri. Cladirea va avea o suprafata construita de circa 5.000 mp si o suprafata desfasurata de 26.480, un Procent de Ocupare al Terenului de 75% si Coeficient de Utilizare Al terenului de 4.