CNA cere audierea în Parlament a conducerii TVR pentru lipsa de reacţie în cazul tragediei de la Colectiv

Valentin Alexandru Jucan, membru al CNA, solicită comisiilor parlamentare pentru cultură, artă și mijloace de informare în masă din Senat și Camera Deputaților audierea conducerii TVR pentru ca aceasta să ofere explicații publice în legătură cu lipsa de reacție din noaptea de vineri spre sâmbătă, când s-a petrecut incendiul de la clubul Colectiv.
Iulian Tudor
02 nov. 2015, 13:17
CNA cere audierea în Parlament a conducerii TVR pentru lipsa de reacţie în cazul tragediei de la Colectiv

Evenimentele dramatice care au început să se desfășoare din seara zilei de 30 noiembrie au fost prezentate pe larg de majoritatea posturilor de televiziune, mai puțin de către postul public. Primele reportaje/transmisiuni realizate de TVR în legătură cu dezastrul de la clubul ‘Colectiv’ din Capitală au început să fie difuzate abia după opt ore de la primele informații ajunse în presă, adică începând cu ora 7,00. Pe parcursul nopții, singurele informații difuzate de TVR au fost în mediul online, pe site-ul său oficial sau scurte insert-uri de text scris în cadrul programului. Mai mult, jurnaliștii aflați la locul tragediei au relatat faptul că reprezentanți ai TVR s-au deplasat din proprie inițiativă la clubul ‘Colectiv’, aceștia sunându-și superiorii. Cu toate acestea, programul TVR nu a fost modificat„, a spus Valentin Jucan, într-un comunicat de presă.

În opinia sa, „este inadmisibil ca postul public de televiziune să nu aibă posibilitatea de a se mobiliza în astfel de situații de dezastru”.

Lipsa unei proceduri pentru situații de urgență care necesită intrarea postului public în regim de ‘breaking news’ este de netolerat. Vă solicit, așadar, în mod public, să convocați la audieri conducerea TVR pentru ca aceasta să ofere explicații publice în legătură cu lipsa de reacție din noaptea de vineri spre sâmbătă. Este inadmisibil ca această situație gravă să treacă neobservată, nesancționată și fără o imediată remediere„, susține Jucan.

El reamintește că Societatea Română de Televiziune este, conform Legii 41 din 1994, republicată, art. 1, serviciu public autonom de interes național. „Totodată, art. 4 al legii prevede faptul că Televiziunea publică are, ca obiectiv general, ‘informarea corectă a cetățenilor asupra treburilor publice’. În fapt, postul public de televiziune are un rol strategic în informarea românilor, având inclusiv atribuții speciale în transmiterea informațiilor de interes major. În plus față de prevederile legii, TVR este finanțat direct de cetățeni prin taxa tv pe care aceștia o plătesc”, explică Jucan.

El precizează că solicitarea adresată comisiilor de specialitate din Parlament este făcută în calitatea sa de membru al CNA.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Greșeala care îți strică cuptorul cu microunde. Niciodată să nu-l cureți cu acest lucru
Capital.ro
UNGURII, la ani lumină de România. Deja nu se mai poate face NIMIC, totul s-a decis
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
Taxa care scade cu 50%! Anunțul făcut de Guvern
Adevarul
Ce bani avea Florian Coldea când conducea SRI. Profitul incredibil făcut din consultanţă, după ce s-a pensionat
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Pro TV pregătește marea lovitură. Filmările au început
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”
Cancan.ro
MEGA-BOMBĂ! Cristina Cioran e însărcinată cu Alex Dobrescu
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Dovezile găsite acasă la Alexandru Piscan, presupusul spion al rușilor: fotografii și filmări detaliate de la o unitate NATO! Anchetatorii au făcut descoperiri surprinzătoare
Capital.ro
Marele actor al României s-a stins mult prea devreme. Drum lin, maestre!
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
Scandal la Cluj între Simona Halep și Sorana Cîrstea!
stirilekanald.ro
Descoperirea secolului! Breaking news!
substantial.ro
Dezvăluiri alarmante despre conținutul real al mezelurilor: Fabricile folosesc ingrediente de calitate inferioară pentru profit mai mare
MediaFlux
MOSCOVA AMENINȚĂ ROMÂNIA! Atac dur chiar de la KREMLIN la adresa BUCUREȘTIULUI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'