CNAIR a impus restricţii de circulaţie pentru maşinile mai mari de 7,5 tone, în judeţele aflate sub cod portocaliu de caniculă

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a impus restricţii temporare de circulaţie pentru maşinile mai mari de 7,5 tone în judeţele Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi şi Caraş-Severin, aflate sub cod portocaliu de caniculă. În intervalul 12.00 - 20.00, maşinile de mare tonaj nu vor putea circula pe autostrăzile şi drumurile naţionale din aceste judeţe, pentru a conserva asfaltul care se deformează la temperaturi ridicate.

29 iun. 2017, 07:01
CNAIR a impus restricţii de circulaţie pentru maşinile mai mari de 7,5 tone, în judeţele aflate sub cod portocaliu de caniculă

În urma avertizării de cod portocaliu emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, CNAIR a impus restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone, în judetele Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi şi Caraş-Severin.

Astfel, între orele 12.00 – 20.00, va fi interzisă circulaţia maşinilor de mare tonaj pe autostrăzile şi drumurile naţionale din aceste judeţe, exceptând transporturile de persoane, transporturile de animale vii şi de produse perisabile, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare şi cele poştale.

Vor putea fi, de asemenea, efectuate, transporturile de echipamente de prim ajutor, de carburanţi, cele destinate tractării vehiculelor avariate, dar şi transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate.

„Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere”, anunţă CNAIR.

Conform ANM, în cursul zilei de joi, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Disconfortul termic va fi accentuat – indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi. Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 34 – 36 de grade, iar minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade, îndeosebi în regiunile extracarpatice.

Judeţele Dolj, Olt şi Teleorman şi în zona joasă de relief a judeţelor Caraş-Severin şi Mehedinţi se vor afla sub cod portocaliu. Se vor atinge local maxime termice de 37 – 39 de grade şi pe arii restrânse de 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

În regiunile nord-vestice şi nordice, precum şi la munte, mai ales în orele serii şi ale nopţii, instabilitatea atmosferică se va accentua şi se vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

Citeşte şi CFR va impune reducerea vitezei trenurilor în anumite intervale de timp în zonele afectate de caniculă