Coaliţia de guvernare vrea interzicerea cumulării, la stat, a pensiei cu salariul. Tăriceanu: Nu poţi să ai şi salariu şi pensie

Publicat: Luni, 07 August 2017 16:47 // Actualizat: Luni, 07 August 2017 19:48 // Sursa: romaniatv.net

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, luni, că în coaliţia de guvernare s-a decis să se modifice legislaţia în vigoare astfel încât nimeni să nu mai cumuleze pensia cu salariul, el menţionând că măsura va viza întreaga administraţie centrală şi locală şi nu va acţiona doar pentru viitor.

„Ceea ce am discutat cu primul-ministru şi cu ministrul muncii şi cu ceilalţi miniştri este următorul lucru: ca odată cu trecerea la pensionare şi pensionarea efectiv făcută, să nu mai poată exista şi posibilitatea reangajării pe acelaşi loc, pe aceeaşi funcţie sau în alt minister. Oamenii trebuie să se hotărască: ori vor să fie pensionari, ori, dacă sunt apţi de muncă, rămân la muncă”, a spus Tăriceanu.

El a spus că ce va modifica legea în aşa fel încât să nu poată să funcţioneze acest sistem „dual” de cumulare a pensiei cu salariul.

„Nu e corect. Nu poţi să ai şi venituri salariale şi pensie, din acest motiv. Dacă te simţi inapt pentru a continua munca şi vrei să te pensionezi, atunci te pensionezi”, a spus Tăriceanu.

„Va veni un proiect de lege probabil din partea Guvernului, se pot face şi modificări pe OUG, vom decide”, a mai spus Tăriceanu.

El a arătat că măsura va viza toate aceste cazuri şi nu va acţiona doar pe viitor.

„Trebuie o situaţie la zi pentru că sunt în multe instituţii ale administraţiei centrale şi locale persoane care cumulează pensia şi salariul şi evident măsura nu trebuie luată numai pentru cei care se pensionează acum, ci pentru toată lumea”, a subliniat Tăriceanu.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 aug 16:52
Răspunde | Votează email 3 email
mitica
Aceasta coalitie are de gand sa termine cu haosul pe care l-a generat de la alegeri pana in prezent ?!?!? Dragnea este toata ziua pe sticla si se vaita.Cand lucreaza !?!?!?
1
EUR
4.6671
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H