Coaliţia internaţională condusă de SUA somează Rusia să bombardeze NUMAI poziţiile teroriştilor din Siria

Coaliţia condusă de SUA în lupta împotriva jihadiştilor din Siria a avertizat Rusia, care a declanşat primele atacuri în Siria să vizeze numai poziţiile teroriştilor din Statul Islamic, şi nu pe cele situate în afara acestor zone, cu ar fi fiefurile opoziţiei siriene şi zonele unde se află populaţia civilă.

02 oct. 2015, 18:09
Coaliţia internaţională condusă de SUA somează Rusia să bombardeze NUMAI poziţiile teroriştilor din Siria

„Cerem Federaţiei Ruse să înceteze imediat atacurile împotriva opoziţiei siriene şi a civililor şi să îşi concentreze eforturile pe bombardarea reţelei teroriste Stat Islamic”, a avertizat coaliţia internaţională, din care fac parte Statele Unite, principalele puteri europene, ţări arabe şi Turcia.

„Exprimăm o preocupare profundă privind consolidarea forţelor militare ruse în Siria şi mai ales referitor la raidurile aeriene ruse efectuate în oraşele Hama, Homs şi Idlib, care s-au soldat cu victime civile şi nu au vizat poziţiile teroriştilor grupului Stat Islamic”, a mai precizat coaliţia.

Citeşte şi Uniunea Europeană: Loviturile aeriene din Siria trebuie să vizeze numai Statul Islamic

Rusia este principalul aliat al Damascului şi şi-a asumat preluarea controlului asupra unei coaliţii internaţionale coordonată de Statele Unite, alături de alte ţări occidentale care luptă împotriva SI, decizând, miercuri, raiduri aeriene împotriva poziţiilor jihadiştilor din Statul Islamic.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a criticat marţi pe omologii săi din SUA şi Franţa, Barack Obama şi Francois Hollande, care cer înlăturarea de la putere a preşedintelui sirian Bashar al-Assad. Obama a cerut luni, de la tribuna ONU, înlăturarea regimului din Siria, însă Putin a respins ideea şi a pledat pentru stabilitate în Orientul Mijlociu şi în nordul Africii.