COD GALBEN de ceaţă în mai multe judeţe

ANM a emis o avertizare de ceaţă pentru mai multe judeţe din sudul României.

01 nov. 2014, 06:55
COD GALBEN de ceaţă în mai multe judeţe

COD GALBEN. Între orele 11.00 şi 14.00, local în judeţele Dolj, Olt, Gorj inclusiv municipiile Craiova şi Caracal, precum şi drumurile naţionale şi europene aferente se va semnala ceaţă, iar vizibilitatea va scădea local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

VREME RECE în weekend

PROGNOZA METEO. Sambata dimineata pe alocuri va fi ceata, posibil asociata cu burnita, dar la amiaza soarele predomina si maximele zilei pornesc de la 5 grade in nordul Moldovei si ating 14 grade, izolat, in sud-vest. Iar prin Moldova, Bărăgan şi Dobrogea, vantul se arata mai alert.

VREMEA ÎN CAPITALĂ. In Bucuresti, la prima ora a zilei sunt conditii pentru putina ceata, apoi isi face aparitia si soarele, dar temperatura la amiaza ramane mai scazuta decat s-ar cuveni la aceasta data, vor fi cam 10-11 grade, cu vant domol.

PROGNOZA METEO. Si duminica tot rece ramane vremea, mai ales in regiunile extracarpatice si in zonele cu ceata persistenta din centrul tarii. Soarele este destul de scump la vedere in aceasta zi, norii josi lasa izolat cate o burnita peste sudul si estul tarii noastre, iar, in rest, ceata este prezenta la nivel local in zonele joase de relief, cel putin in primele ore ale zilei. Vantul insa nu mai da semne de agitatie, iar la amiaza vor fi aceleasi 5 grade in nordul Moldovei, in timp ce in Dealurile de Vest se ating 14-15 grade mult mai placute.

VREMEA ÎN CAPITALĂ. In Capitala, duminica va fi o zi rece, cu cer mai mult noros si posibil cu ceata in primele ore din zi. Nu asteptam preicpitatii si nici vantul nu isi face simtita prezenta, dar pana la amiaza nu se aduna mai mult de 8-9 grade in termometre.