COD GALBEN de ceaţă în mai multe judeţe

Avertisment de la ANM pentru şoferi în această dimineaţă, mai multe judeţe aflându-se sub cod galben de ceaţă.

24 oct. 2016, 03:22
COD GALBEN de ceaţă în mai multe judeţe

COD GALBEN. Între orele 9:00 şi 11:00 în zona de câmpie a judeţului Cluj se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m.

Potrivit INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, luni dimineaţă, în jurul orei 7:30, pe mai multe drumuri naţionale din Transilvania şi Moldova, traficul rutier se desfăşura în condiţii de ceaţă. În judeţul Mureş, vizibilitatea pe DN15(E60) era, pe alocuri, sub 50 de metri (pe tronsoanele Târgu-Mureş – Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş – Reghin). În condiţii similare se circula şi în judeţul Alba, pe DN1 (Sebeş – Cluj-Napoca) şi pe DN7 (Sebeş – Deva), dar şi în judeţul Botoşani, pe DN29 (E58) Botoşani – Suceava. Atenţie în special pe A3 Turda – Gilău (vizibilitate sub 50 de metri).

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de vizibilitate, să mărească distanţa în mers între autovehicule, să nu se angajeze în depăşiri riscante, iar dacă vizibilitatea este foarte scăzută să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceaţă.