De ce a nins pe Arena Naţională la meciul Stelei. Acoperişul de 25 de milioane de euro este inutil

La meciul Steaua - Schalke s-a produs situaţia paradoxală ca în interiorul Arenei Naţionale să ningă mai puternic decât în exterior, deşi acoperişul a fost tras. Această situaţie a fost cauzată de faptul că ninsoarea a fost adusă în arenă de vânt prin părţile laterale, rămase deschise.

27 nov. 2013, 18:53
De ce a nins pe Arena Naţională la meciul Stelei. Acoperişul de 25 de milioane de euro este inutil

Dacă ar fi avut acces la planul arhitectonic al Arenei Naţionale, meteorologii ar fi trebuit să emită cod galben de ninsoare, exclusiv în interiorul stadionul, marţi seara, între orele 21.45 şi 23.30, la meciul Steaua – Schalke, din grupele Ligii Campionilor.

În anumite momente, pe stadion a nins chiar mai puternic decât în afara lui, asta deşi acoperişul Arenei Naţionale a fost tras, tocmai pentru care jucătorii, spectatorii şi gazonul să fie protejaţi de intemperiile vremii. Totuşi, acoperişul de 25 de milioane de euro al Arenei Naţionale nu a fost de niciun folos în calea ninsorii de marţi. Asta deoarece arhitecţii germani ai arenei au lăsat deschise spaţiile laterale, pentru ventilaţie, or tocmai pe acolo şi-au făcut loc fuioarele de zăpadă, iar curenţii de aer creaţi în interior au făcut ca intensitatea ninsorii să fie mai mare în interior.

Încă dinainte de a se apuca de acoperi, constructorii au avertizat că acoperişul este inutil, însă Primăria a insistat ca el să fie păstrat în proiect în ciuda costurilor, 25 milioane euro.